|

Nusaybin'e gelen turistler karanfillerle karşılandı

Mardin'in Nusaybin ilçesine gelen 45 kişilik turist grubu Esnaf ve Sanatkârlar Odası yönetimi tarafından karanfillerle karşılandı.

Yeni Şafak
20:01 - 31/03/2018 Cumartesi
Güncelleme: 20:06 - 31/03/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
45 kişilik turist grubu Esnaf ve Sanatkârlar Odası yönetimi tarafından karanfillerle karşılandı.​
45 kişilik turist grubu Esnaf ve Sanatkârlar Odası yönetimi tarafından karanfillerle karşılandı.​

İstanbul'dan Nusaybin'e gelen turist kafilesi Sabah saatlerinde alışveriş için ilçe merkezine gelen kafile burada Esnaf ve Sanatkârlar Odası (NESO) Başkanı Ömer Özel tarafından karanfillerle karşılandı.

İlçenin tanıtımı hakkında misafirlere kısa bir bilgi veren NESO başkanı Özel daha sonra misafirlere yöreye özgü şal hediye etti.

Nusaybin'de yaşanan olaylardan sonra ilk turist kafilesinin ilçeye geldiğini bildiren NESO Başkanı Özel, Nusaybin'in artık eskisi gibi olaylarla anılmasını istemediklerini kaydetti.

Nusaybin'in canlandığını belirten Özel, "Bilindiği gibi Nusaybin Güneydoğunun Paris'i olarak biliniyordu. Nusaybin'imize Çanakkale gurubunu karşıladık. Karşılamadan dolayı çok memnun kaldılar. Nusaybin halkı olarak bütün Türkiye'de yaşayan vatandaşları buraya davet ediyoruz. Hepsinin burada bir evi var. Hiç bir ayrım yapmadan ayrım gözetmeksizin onları misafir edeceğimize hiç kimsenin şüphesi olmasın. Nusaybin eski Nusaybin değildir. Tarihiyle, medeniyetiyle hep nam yapmış bir ilçemizdir, dünyanın ilk üniversitesi buradadır. Ayrıca görülmeye Değer Dara Antik Kenti buradadır. Bu çalışmalarda emeği geçen güvenlik güçlerine de teşekkür etti" dedi.

İstanbul'dan ilçeye gelen 45 kişilik turist grubu, ilçedeki tarihi ve turistik yerleri ziyaret etti.

#İstanbul
#Nusaybin
6 yıl önce