|

Novi Pazar'da bayram

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Sırbistan’da Boşnak nüfusun yoğun yaşadığı Novi Pazar’a (Yeni Pazar) ziyareti bayram havasında geçti. Ülkenin farklı şehirlerinden binlerce kişi Erdoğan’ı görmek için Novi Pazar’a geldi, sokaklar doldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/10/2017 Perşembe
Güncelleme: 09:58 - 12/10/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Sancaklılara hitap edeceği alana Vucic ile gelen Erdoğan’a halk, bir süre “Sultan Erdoğan” diye tezahüratta bulundu.
Sancaklılara hitap edeceği alana Vucic ile gelen Erdoğan’a halk, bir süre “Sultan Erdoğan” diye tezahüratta bulundu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Sırbistan temasları kapsamında Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ile Sancak bölgesinin en büyük şehri Novi Pazar’ı (Yeni Pazar) ziyaret etti.

Novi Pazar Belediyesi önünde, Sancaklılara hitap edeceği alana Vucic ile gelen Erdoğan’a halk, bir süre “Sultan Erdoğan” diye tezahüratta bulundu. Erdoğan, altyapı ve üstyapı çalışmalarıyla Türkiye ile Sırbistan arasında yeni bir dönemi başlattıklarına değinerek, “Balkan coğrafyasının neresine gidersek gidelim bu yakınlığı ve sıcaklığı görmenin bahtiyarlığı içerisindeyiz. Bu vesileyle değerli dostum Cumhurbaşkanı Sayın Vucic’e bir kez de sizlerin huzurunda teşekkür etmek istiyorum” dedi.

AYRILIK DEĞİL BİRLEŞME

Çok güçlü ve derin ilişkileri olan Sancak bölgesindekilerin sevinçlerinin kendi sevinci, üzüntülerinin de kendi üzüntüsü olduğunu ifade eden Erdoğan, “Bugün burada, Sancak’ta, Novi Pazar’da yaşadığımız şu birliktelik ülkeler ve halklar olarak barış, huzur ve refah içindeki bir geleceğe ne kadar hasret olduğumuzu gösteriyor. İnanıyorum ki bizi etnik milliyetçilikler ayırmamalı, tam aksine bizi Sırbistan birleştirmelidir” diye konuştu.


O GECEYİ UNUTAMAM

Erdoğan, “Buradaki kardeşlerimizin gönlündeki özel yerimizin öyle sadece sözde olmadığını 15 Temmuz darbe girişimi sırasında, Sayın Vucic’in de işin başını çektiği o geceyi unutmam mümkün değil. Türkiye’ye destek olan Sancak halkı bizim hakiki kardeşimiz olduğunu tüm dünyaya gösterdi. Sancak halkının, Türk halkıyla terörle mücadele konusunda dayanışma içerisinde olmaya devam edeceğine inanıyorum. Değerli dostum Vucic’in, FETÖ’ye karşı nasıl bir mücadele verdiğini biliyorum” dedi.

VUCİC’E GÜVENİMİZ TAM

Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:“FETÖ denilen bu ihanet çetesini ülkemizden olduğu gibi Balkanlar’dan da söküp atacağız. Bu hususta Sayın Vucic’e de özellikle güvenimiz, itimadımız tam. 15 Temmuz gecesi bize ilk destek veren liderlerden biri de Sayın Vucic olmuştur. Diğer ülkeler gibi Sırbistan’ın da birlik, beraberlik, dirlik içinde olması için her alanda ve her yerde iş birliği yapmaya hazırız.”


Acılar artık son bulsun

Erdoğan, Balkan coğrafyasındaki Sırp, Hırvat, Boşnak, Arnavut ve diğer kesimleri asırlarca birlikte yaşanılan ve gelecekte de iş birliği içinde olacakları dostları olarak gördüklerini vurgulayarak, “Geçmişte yaşanan acılar artık son bulsun istiyoruz. Balkanlar’da dış güçlerin kışkırtmasıyla ortaya çıkan her çatışmanın bedelini buradaki insanlar ödüyor. Balkan halkları olarak sizler bir olursanız, beraber olursanız, kardeş olursanız o kadar güçlü, güvende, o kadar müreffeh olursunuz” dedi.

Erdoğan coşkusu

Erdoğan’ın Sırbistan ziyareti kapsamında gittiği Sancak bölgesinin Novi Pazar şehri, ziyaret dolayısıyla adeta doldu taştı. Sırbistan’ın farklı şehirlerinden Erdoğan’ı görmek için Novi Pazar’a akın eden binlerce insan, şehrin sokaklarını doldurdu. 7 yıl sonra yeniden Novi Pazar’a giden Erdoğan’ın ziyareti, Boşnak nüfusun yoğun yaşadığı şehirde adeta bayram havası yaşattı. Şehrin dört bir yanına “Türkiye”, “Novi Pazar’a hoş geldiniz” pankartları ve Türk bayrakları asılırken, insanlar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı görebilmek için pencerelere ve yüksek binaların çatılarına çıktı. Şehrin meydanında kurulan sahnenin çevresini dolduran kalabalık, ellerinde Türk bayraklarının yanı sıra Sırbistan ve Sancak bayrakları da taşıdı.


4 anlaşma imzalandı

Erdoğan ve beraberindekileri Novi Pazar’da Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic ve Yeni Pazarlılar karşıladı. Şehirde, “Welcome Erdoğan”, “Türkiye”, “Hoşgeldin padişah Osmanlı torunu”, “Bayrampaşalı Boşnaklar Senin İçin Burada, Hoşgeldin Reis” yazılı afişler dikkati çekti.

Türkiye ile Sırbistan arasında önceki gün imzalanan 12 anlaşmanın ardından dün de Novi Pazar’da 4 önemli daha anlaşma imzalandı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, önceki gün de 5 bin ton et ithalatıyla ilgili de Sırbistan ile imzaların atıldığını söyledi.

  • Yaşasın Sırp-Türk dostluğu
  • Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic de yaptığı konuşmada, “Burada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a gösterilen ilginin yarısının dahi bana gösterilmeyeceğini biliyorum. Ancak hangi millet ve dinden olursa olsun tüm Sırbistan vatandaşlarının çıkarları için elimden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğimi söyleyecek cesaret ve iyi niyete sahibim. Sizleri düşündüğü ve yardım etmek istediği için Erdoğan’a teşekkür ediyorum. Yaşasın Sırp-Türk dostluğu, yaşasın Sırbistan” dedi.

#Erdoğan
#Sırbistan
#Türkiye
7 yıl önce