|

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan istifa etti

2009 yılında Niğde Belediye Başkanlığı görevine gelen Faruk Akdoğan, bugün görevinden istifa etti. Akdoğan, kararı için "Ülkem, partim, şahsım ve özellikle de hizmet etmekten gurur duyduğum Niğde için hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.

Yeni Şafak
11:33 - 18/10/2017 Çarşamba
Güncelleme: 13:22 - 18/10/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
​Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan
​Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, düzenlediği basın toplantısında görevinden istifa ettiğini açıkladı.


Akdaoğan, "30 Mart 2009 tarihinden beri yürüttüğüm Belediye Başkanlığı görevimden bugün itibariyle istifa ediyorum. Belediye Başkanlığım süresince görevimi yürütmekte bana destek olan başta sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Başbakanımız Binali Yıldırım'a, AK Parti Genel Merkez Teşkilatımıza ve tüm teşkilat kademelerimize, Milletvekillerimize, Belediye Meclis Üyelerimize, çalışma arkadaşlarıma ve özellikle de tüm Niğdeli hemşehrilerime teşekkür ediyorum" dedi.

Akdoğan, "8,5 yıldır yürüttüğüm Belediye Başkanlığı görevimden başım dik, alnım açık olarak ayrılıyorum. Bilinmesini isterim ki, bana iki defa AK Parti İl Başkanlığı, iki defa da Belediye Başkanlığı görevini tevdii eden Sayın Cumhurbaşkanımızın ve partimin her zaman emrinde olacağım. Bu göre bana tevdii edilirken nasıl heyecanlandıysak, bugün de aynı heyecanla ile görevimden ayrılıyorum" ifadesini kullandı.

Akdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu kararımın ülkem, partim, şahsım ve özellikle de hizmet etmekten gurur duyduğum Niğde için hayırlara vesile olmasını diliyor, mesai arkadaşlarımdan ve Niğde halkımızdan haklarını helal etmesini istiyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum."


Faruk Akdoğan kimdir?

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; 1964 yılında Niğde'de doğdu. Eğitimine sırasıyla, Gümüşler Kasabası İlkokulu, İmam Hatip Ortaokulu, Lisesi mezuniyetinin ardından Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümüyle devam etti.

1999-2004 yılları arasında Niğde Genç Sanayici ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği, 2002-2009 yılları arası Niğde Ticaret Borsası Meclis Başkanlığı, 2005 yılında da Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği Başkanlığı görevlerinde bulunarak, eğitime olan şahsı katkısını sürdürdü.

Akdoğan, 1991-1998 yılları arası Refah Partisi Merkez İlçe Başkanlığı, 1999-2001 yılları arasında ise Fazilet Partisi İl Başkanı olarak görev yaptı. 1994 yılında Refah Partisi'nden, 1999 yılında da Fazilet Partisi'nden İl Genel Meclis Üyesi seçildi. 10 yıllık İl Genel Meclisi Üyeliği görevi süresince Niğde'nin yatırım alması noktasında gayretli çalışmalar içerisinde bulundu.

Akdoğan, siyasi yaşamına, 2001 yılında AK Parti Kurucu üyeleri arasında yer alarak devam etti. Niğde'de AK Parti'nin kuruluşunda öncülük etti ve AK Parti Kuruculuğu görevini başarıyla sürdürdü. 2002 yılında AK Parti Genel Merkezi tarafından Niğde İl Başkanı olarak görevlendirildi.

1 Aralık 2008 yılında Yerel Seçimlerde Belediye Başkanı Aday Adayı olmak içn görevinden ayrıldı. 29 Mart 2009 Yerel Seçimlerde Niğde Belediye Başkanlığı'na seçildi.

Evli ve üç çocuk babası Faruk Akdoğan, orta derece Arapça ve İngilizce biliyor.

#Faruk Akdoğan
#Niğde
7 yıl önce