|

Narkotikçi polis uyuşturucu sattı

Ankara’daki adli emanetten uyuşturucu çalarak sokaklarda sattırdığı iddiasıyla 2 yıl önce 25 yıl hapis cezası alan firari eski polis Kudret T., Üsküdar’da yakalandı. Uyuşturucu parasını FETÖ’ye aktardığı tespit edilen zanlının üst aramasında örgüt şifresi olan 1 dolar çıktı.

Hamdi Koçoğlu
04:00 - 19/10/2018 Cuma
Güncelleme: 08:31 - 19/10/2018 Cuma
Yeni Şafak
Firari eski polis Kudret T., Üsküdar’da yakalandı.
Firari eski polis Kudret T., Üsküdar’da yakalandı.

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ'nün uyuşturucu üzerinden para kazandığını ortaya çıkaran kritik bir operasyona imza attı. 2007-2014 yılları arasında Cumhurbaşkanlığı Karşı Atak Timinde (CAT) görev yapan Kudret T., 17-25 Aralık operasyonları sonrasında FETÖ ile bağlantılı olduğu şüphesiyle görevden alınarak, Ankara Narkotik Şube'ye gönderildi.

TACİRLER ELE VERDİ

Bir süre sonra Ankara Emniyeti’nin düzenlediği bir uyuşturucu operasyonunda, Kudret T.’nin adli emanetten uyuşturucu çalarak, tacirlere sattırdığı belirlendi. Ankara Narkotik polisi, sokaklarda uyuşturucu satan zehir tacirlerinden H.G., Ö.Ü. ve İ.G.'yi gözaltına aldı. Tacirler uyuşturucunun bir kısmını polis memuru Kudret T.’den aldıklarını ve uyuşturucu satışından elde ettikleri geliri paylaştıklarını itiraf etti. Emniyet, Kudret T.’yi gözaltına aldı. Fakat Kudret T.’nin tutuksuz yargılanmasına karar verildi.

İHRAÇ EDİLDİ

Kudret T., tutuksuz yargılanırken, başka bir birime tayini çıktı. Fakat uzun bir süre geçmesine rağmen Kudret T. görevine başlamadı. Bu nedenle şüpheli meslekten ihraç edildi. Kudret T.'ye adli emanete götürdüğü uyuşturucuları satmak için çaldığı gerekçesiyle 25 yıl hapis cezası verildi. Cezanın ardından Kudret T. kayıplara karıştı.

YERİNDE KAL TALİMATI

İki yıllık firarın ardından, geçtiğimiz hafta İstanbul Narkotik polisi Kudret T.’yi Üsküdar’da yakaladı. Şüphelinin üst aramasında örgütün gizli şifresi kabul edilen F serisi 1 dolar bulundu. Şüphelinin, çaldığı uyuşturucudan elde ettiği paraların büyük bir bölümünü örgüt üyelerine verdiği ifade edildi. Kudret T.’nin CAT'ta görev yaptığı sırada komiserliği kazandığı ancak örgütün “Yerinde kal” talimatı verdiği belirlendi. Kudret T.’nin aldığı talimat doğrultusunda komiserlik rütbesini almadığı anlaşıldı.

  • 20 kişinin adını verdi
  • Örgüt üyesi olduğunu itiraf eden Kudret T, örgüte himmet verdiğini, toplantılarına katıldığını söyledi. Kudret T, operasyonlarda ele geçirilen uyuşturucu maddeleri adli emanete teslim edeceği sırada içinden bir kısmını alarak yerine başka maddeler eklediğini ve bu uyuşturucuları bir şebekeye vererek sattırdığını ve satıştan elde ettiği payı kendisinden sorumlu imamlar aracılığıyla terör örgütü FETÖ'ye aktardığını anlattı. Eski polis memuru Kudret T, örgüt üyesi olduğunu bildiği 20 kişinin isim ve bilgilerini de emniyetle paylaştı.
#FETÖ
#Uyuşturucu
5 yıl önce