|

Müzik onların sesi olacak

'Müzik Benim Sesim' projesiyle 40 işitme engelli çocuk ritim eğitiminin yanı sıra motor kas gelişimlerini destekleyen dans eğitimleri alacak. Erken dönemde müzik eğitimine başlayan çocuklar farklı sesleri duyabilme yeteneği kazanacak. Bu da dil gelişimini pozitif etkileyecek.

Yeni Şafak ve
08:00 - 13/12/2017 Çarşamba
Güncelleme: 09:30 - 13/12/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
“Müzik Benim Sesim” projesiyle, 40 işitme engelli çocuk müzik ve ritimle motor kas gelişimlerini destekleyen dans eğitimi alacak.
“Müzik Benim Sesim” projesiyle, 40 işitme engelli çocuk müzik ve ritimle motor kas gelişimlerini destekleyen dans eğitimi alacak.

İşitme kaybı olan çocukları kendi akranları ile aynı gelişim düzeyine taşımayı hedefleyen “Müzik Benim Sesim” projesiyle, 40 işitme engelli çocuk müzik ve ritimle motor kas gelişimlerini destekleyen dans eğitimi alacak. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Odyoloji Kliniği ve İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) desteğiyle başlatılan projeyle işitme engelli çocuklara erken dönem dil ve konuşma kazanımları gerçekleştirilecek.

NORMAL BİR DİL GELİŞİMİ

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Odyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Ataş, erken dönemde yapılan gerekli uygun müdahalelerle işitme kaybı olan çocukların normal bir dil gelişime sahip olabildiğinin altını çizdi. Aktaş, “İşitme kaybı olan çocuklara 1 yaşındayken, halk arasında ‘’biyonik kulak’’ olarak bilinen ‘’koklear implant’’ adı verilen bir cerrahi müdahale yapılıyor” dedi.

UZMAN EĞİTMENLER OLACAK

Rehabilitasyonda çocukların tonlamayla ilgili bazı sıkıntılar yaşadığını tespit ettiklerini aktaran Ataş, “Bu sıkıntıları müzik eğitimiyle atlatacağız. Çocuk erken dönemde müzik eğitimine başladığında beyin kendini yeni duruma hemen adapte ediyor. Çocukların çok farklı sesleri duyarak dil gelişimini artırmayı hedefliyoruz” dedi. Müzik derslerinin uzman müzik öğretmenleri tarafından verileceğini söyleyen Ataş, “İşitme kaybı dışında başka özrü olan çocuklarımız var. Onları eğitirken daha yavaş ilerliyoruz. Bireysel eğitim mantığıyla çalışarak her çocuğa farklı eğitimler veriyoruz” ifadelerini kullandı. Projenin yürütücülüğünü yapan İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Özgür Yiğit de proje kapsamında, implant takılmış 40 işitme engelli çocuğa 6 ay boyunca müzik ve ritim eğitimi verileceğini söyledi.

  • Topluma karışacaklar
  • İmplantlı çocukların duyabildikleri, konuşabildikleri kadar müzik eğitimi de alabileceklerini belirten Yiğit, “Toplumda bu yönde bilinç oluşturmak istiyoruz. Erken dönemde implant takılmış çocuklar iyi bir eğitimle topluma faydalı, mesleği olan, müzik dinleyen, insanlarla çok rahat iletişim kurabilen bireyler haline gelebiliyorlar. Aksi durumda ise bu çocuklar sağır ve dilsiz olarak topluma karışacaklar” şeklinde konuştu.

#Müzik
#Müzik Benim Sesim
6 yıl önce