|

Hulusi Akar'dan flaş açıklama: Müsaade etmeyeceğiz

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, bugün Brüksel’de başlayan NATO Askeri Komite Genelkurmay Başkanları Toplantısı açılış oturumunda yaptığı konuşmada Türkiye'nin terör örgütleri ile mücadelesini net bir şekilde ortaya koydu. Akar yaptığı konuşmada "YPG'nin 'operasyonel ortak' adı altında desteklenmesi ve silahlandırılmasına müsaade edemeyiz ve etmeyeceğiz" dedi.

Yeni Şafak
13:08 - 16/01/2018 Salı
Güncelleme: 13:24 - 16/01/2018 Salı
AA
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, bugün Brüksel’de başlayan NATO Askeri Komite Genelkurmay Başkanları Toplantısı açılış oturumunda bir konuşma yaptı.

Akar, tüm üye devletlerin Genelkurmay Başkanlarına hitaben yaptığı konuşmada; “NATO, terörizmle mücadele söz konusu olduğunda, terörist örgütler arasında ayrım yapmamalıdır. DEAŞ ile mücadele ne kadar önemliyse PKK/PYD/YPG, FETÖ ile mücadele de o kadar önemlidir. PKK’nın bir uzantısı olduğu açık delillerle ispatlanmış olan terör örgütü YPG’nin “operasyonel ortak” adı altında desteklenmesi ve silahlandırılmasına müsaade edemeyiz ve etmeyeceğiz. Bu hatadan en kısa sürede dönüleceğini umuyoruz.” diyerek Türkiye’nin beklentilerini ve terör örgütleri ile mücadelesinde kararlılığını net bir şekilde ortaya koydu.


#Hulusi Akar
6 yıl önce