|

Minnettarız

Çanakkale Zaferi'nin 103. yıldönümü tüm Türkiye’de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Bayrak yürüyüşleri yapılırken, Kur’an-ı Kerim okundu, dua edildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/03/2018 Pazartesi
Güncelleme: 01:04 - 19/03/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Karabük'te düzenlenen 18 Mart yürüyüşüne birçok asker ve jandarma ile yüzlerce vatandaş katıldı.
Karabük'te düzenlenen 18 Mart yürüyüşüne birçok asker ve jandarma ile yüzlerce vatandaş katıldı.

Çanakkale Zaferi'nin 103. yıldönümü yurdun dört bir yanında büyük coşkuyla kutlandı. Şehitliklerden Kur'an-ı Kerim sesleri ve dualar yükselirken, birçok kentte öğrenciler Çanakkale savaşlarının canlandırıldığı tiyatro oyunları sahneledi.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103. yıl dönümü yurdun dörtbir yanında düzenlenen etkinliklerle kutlandı. 7’den 70’e tüm vatandaşların icabet ettiği törenlerde Kur’an-ı Kerim tilavetleri yapıldı ve şehitler için dualar edildi. Birçok ilde amatör tiyatrocular ve öğrenciler Çanakkale Savaşlarının anlatıldığı tiyatro oyunları sahneledi.

EDİRNEKAPI DOLUP TAŞTI

Etkinliklerin İstanbul’daki adresi Edirnekapı Şehitliği oldu. İstanbul Valiliğinin düzenlediği program, şehitliğe çelenklerin konulması, saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı atışıyla başladı. Şehit yakınları ve gazilerle çok sayıda vatandaşın katıldığı tören Kur’an-ı Kerim tilaveti, şehitliklerin ziyareti ve dua okunmasıyla sona erdi.


MEVLİT DÜZENLENDİ

İstanbul Müftülüğü de Üsküdar’daki Mihrimah Sultan Camisinde mevlit programı düzenledi. Programda konuşan İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, bundan 103 yıl önce ecdadın, kahraman Mehmetlerin Çanakkale’de büyük bir destan yazdığını belirterek, “O kahraman Mehmetlerin torunları bugün Afrin’de destan yazdı. Büyük bir tevafukla 18 Mart Çanakkale gününde Afrin fütuhatı gerçekleşti. Hayırlı mübarek olsun" dedi.


250 BİN HATİM İNDİRİLDİ

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ise Çanakkale'yi geçilmez kılan 250 bi şehit için 250 bin kadar hatim okuttuklarını açıkladı. Hatimlerin duası, Çanakkale Şehitler Abidesi'nde düzenlenen törende yapıldı.


GÖZYAŞLARIYLA ANILDILAR

Ankara’daki 18 Mart Şehitleri Anma etkinliği Cebeci Askeri Şehitliğinde yapıldı. Şehit ailelerinin yanı sıra çok sayıda asker, polis ve Ankaralının akın ettiği şehitlikte duygu dolu anlar yaşandı. Tören, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dualarla sona erdi.


Mısır’daki şehitlerimiz unutulmadı

Mısır’ın başkenti Kahire’deki Türk şehitliğinde Çanakkale Zaferi'nin 103. yılı dolayısıyla tören düzenlendi. Şehitlerin anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Kahire Maslahatgüzarı Mustafa Kemalettin Eruygur, Mısır'da medfun olan 4 bin 500 şehidimizin önünde saygıyla eğildiğini söyledi. Tören Mısırlı bir hafızın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle sona erdi.


Her zaman minnettarız

Türkiye’nin Viyana Büyükelçiliğinde düzenlenen “Şehitleri Anma” programında başta Çanakkale Muharebesi olmak üzere teröre karşı yürütülen mücadele ve 15 Temmuz’da hayatını kaybeden şehitler anıldı. Törende konuşan Viyana Büyükelçisi Mehmet Ferden Çarıkçı, ülkemizin bekası için kendini feda eden bütün şehitlerimize her zaman minnettar olduğunu söyledi.


Yavru vatan da kutladı

18 Mart zaferi yavru vatan KKTC’de de unutulmadı. Ülke genelindeki bütün şehitliklerde törenler düzenlendi. Girne Boğaz Şehitliği’nde düzenlenen törene ise Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay ve Başbakan Tufan Erhürman katıldı.


Bakü’de karanfilli anma


Azerbaycan’ın başkenti Bakü’deki Türk Şehitliğinde Çanakkale Zaferi’nin 103. yılı dolayısıyla tören düzenlendi. İki ülkenin milli marşlarının okunmasının ardından Bakü Büyükelçisi Erkan Özoral ve törene katılanlar, temsili şehit mezarlarına karanfil bıraktı.

#Çanakkale Zaferi
#Türkiye
6 yıl önce