|

Minik şehit Bedirhan'ın ismi Hakkari'deki parkta yaşatılacak

Geçen hafta Hakkari'de PKK'lı teröristlerin yola tuzakladığı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen 11 aylık Bedirhan Mustafa Karakaya'nın adı, Düzce Belediyesi tarafından Hakkari'de yapılacak parka verilecek.

Yeni Şafak
23:18 - 7/08/2018 Salı
Güncelleme: 23:35 - 7/08/2018 Salı
AA
Ayrıca Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Yıldırım Mahallesi'nde bulunan Merkez Anaokulu'na, "Şehit Bebek Bedirhan Mustafa Karakaya Anaokulu" ismi verilmişti.
Ayrıca Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Yıldırım Mahallesi'nde bulunan Merkez Anaokulu'na, "Şehit Bebek Bedirhan Mustafa Karakaya Anaokulu" ismi verilmişti.

Düzce Belediyesince Hakkari'de yapılacak olan parka, geçen hafta Hakkari'de PKK'lı teröristlerin yola tuzakladığı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen 11 aylık Bedirhan Mustafa Karakaya'nın adı verilecek.

Her iki belediyenin de kardeş belediye olması nedeniyle üyelerin oy birliği ile Yüksekova'da bir park yapılması ve şehit bebek Bedirhan Mustafa'nın isminin verilmesi kararlaştırıldı.


Konu hakkında açıklamalarda bulunan Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, kardeş belediye oldukları Yüksekova'da birçok çalışma yaptıklarını söyledi.

PKK'lı teröristlerin 11 aylık bebeği ve annesini şehit ettiğini hatırlatan Ay, şunları kaydetti:

Başkan Ay, terörün her türlüsünü lanetlediklerini vurgulayarak,
"Bu elim olaya neden olan teröristleri de buradan lanetliyorum. İnşallah bir daha böyle bir şey yaşanmaz. Askerlerimiz bu konuda büyük uğraşlar harcıyor. Allah yar ve yardımcıları olsun."
diye konuştu.

Yüksekova'da inşa edilmesi planlanan parkta, çeşitli oyun alanları ile futbol ve voleybol sahası yapılacağı bildirildi.


#Düzce
#Hakkari
#Bedirhan Mustafa Karakaya
#park
6 yıl önce