|

Milletimiz için diriliş vakti

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile birlikte Afrin’i kontrol altına alması tüm yurtta sevinçle karşılandı. Mehmetçik’e destek için Hatay’ın Hassa ilçesine gelen vatandaşlar Kur’an-ı Kerim okuyup şehitler için gıyabi cenaze namazı kıldı. Hatay’da bazı camilerde sela okundu. İstanbul’da ise 30 bin araç şehir turu attı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/03/2018 Pazartesi
Güncelleme: 03:23 - 19/03/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Afrin ilçe merkezinin kontrol altına alınmasının ardından, Hatay’da vatandaşlar sevinç gösterilerinde bulundu.
Afrin ilçe merkezinin kontrol altına alınmasının ardından, Hatay’da vatandaşlar sevinç gösterilerinde bulundu.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) tarafından Afrin ilçe merkezinin kontrol altına alınmasının ardından, Hatay’da vatandaşlar sevinç gösterilerinde bulundu. Türkiye’nin çeşitli yerlerinden Zeytin Dalı Harekatı’na destek için Hassa ilçesine gelen vatandaşlar, Afrin ilçe merkezine TSK ve ÖSO mensuplarının girmesi nedeniyle büyük sevinç yaşadı.

ŞEHİTLER İÇİN GIYABİ CENAZE NAMAZI

Ellerinde Türk bayraklarıyla sevinç gösterisinde bulunan grup, daha sonra Kur’an-ı Kerim okuyup, dualar etti ve şehit askerler için gıyabi cenaze namazı kıldı. Grup adına açıklamalarda bulunan Ensar Vakfı Hatay Şube Başkanı Ramazan Güvenç, millet olarak askerlerin ve devletin yanında olduklarını söyledi. Çanakkale Savaşı’nda yedi düvele karşı verilen milli mücadelenin bugün Afrin’de yetmiş devlete karşı verildiğini ifade eden Güvenç, “Türk milleti için direniş bitmiş, diriliş başlamıştır. Eskiden olduğu gibi bugün de hilalin gölgesi barışın simgesi olmuştur. Türk ordusu işgalci değil barışın ve huzurun garantisidir.”

CAMİLERDE SELALAR OKUNDU

Yapılan konuşmaların ardından kurban kesen vatandaşlar, “Can verene kan ver” etkinliği çerçevesinde bölgede bulunan Türk Kızılayı ekiplerine kan bağışında bulundu. Afrin’deki Zeytin Dalı Harekatı’nın zaferle sonuçlanması nedeniyle Suriye sınırındaki Hatay’da da bazı camilerde sela okundu. TSK ve ÖSO güçlerinin 20 Ocak Cumartesi günü saat 17.00’de başlattığı Zeytin Dalı Harekatı’nın zaferle sonuçlanması için de bazı camilerde sela okunmuştu.

57. GÜNÜNDE AFRİN’İ KUŞATTILAR

Hassa Belediye Başkanı Abdurrahman Demirel ise, “57. Alay’ın şehitlerinin çocukları, 57. gününde Afrin’i kuşattılar. Afrin düştü. Şer ocakları Allah’a hamdolsun Mehmetçiklerimizin dirayetiyle dağıldı. Cumhurbaşkanımız Çanakkale’nin 103. kurtuluş yılı münasebetiyle Çanakkale’deki törenlerde bu müjdeyi Türk milletiyle paylaştı. Biz kenetlendiğimiz müddetçe ordumuz daima muzaffer olacak” diye konuştu.


30 bin araçla şehir turu

Zeytin Dalı Platformu, Afrin Harekatı’na destek amacıyla, 56 ilde 30 bin araçla şehir turu yaptı. Bağcılar Kirazlı Metro Meydanı’nda bir araya gelen platform üyeleri, Türk bayraklarıyla süsledikleri araçlarla Zeytin Dalı Harekatı’na destek amacıyla şehir turu yaptı. Zonguldak’ta da tır konvoyu ile Zeytin Dalı Harekatı’na destek verildi.


Mehterli destek

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, mehter takımı eşliğinde düzenlenen yürüyüş ve tır konvoyu ile Türk Silahlı Kuvvetleri’nce (TSK) Suriye’nin Afrin bölgesinde yürütülen Zeytin Dalı Harekatı’na destek verildi. İlçedeki çeşitli sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu Zeytin Dalı Harekatı Platformu öncülüğünde çok sayıda vatandaş, Devrim Bulvarı’nda toplandı. Yaşlı bir grup ise askeri kamuflaj kıyafetleri ile alana geldi. Kalabalık, mehter takımı eşliğinde ellerinde Türk bayraklarıyla Atatürk Anıtı önüne kadar yürüdü.


Şehitlere gıyabi cenaze namazı

Hatay’da Ensar Vakfı ve İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde bir araya gelen vatandaşlar, Zeytin Dalı Harekatı’nda şehit düşen Mehmetçik için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Kurban kesildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Afrin’in kontrol altına alındığını açıklaması üzerine vatandaşlar Hatay’ın sınır hattına akın etti. Hassa Belediyesi öncülüğünde Hatay ve çevre illerden gelen Yörük dernekleri, beraberlerinde getirdikleri deveyi kurban etti.


#ÖSO
#TSK
#Afrin
#Hatay
6 yıl önce