|

MHP’de kurultay günü

MHP’nin 12’nci Olağan Büyük Kurultayı bugün Ankara’da yapılacak. Devlet Bahçeli’nin tek aday olarak gireceği kurultayda partiyi 2019’a taşıyacak kadrolar belirlenecek. MHP, kurultay için siyasi partilerden sadece AK Parti, BBP ve DP’ye davetiye gönderdi. CHP, HDP ve İYİ Parti ise davet edilmedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/03/2018 Pazar
Güncelleme: 01:55 - 18/03/2018 Pazar
Yeni Şafak
MHP 2019 kadrolarını belirleyecek
MHP 2019 kadrolarını belirleyecek

MHP’nin kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş’in 4 Nisan 1997’de vefatından sonra bayrağı devralan Devlet Bahçeli, bugün 9. kurultayını gerçekleştirecek. MHP lideri Bahçeli’nin “12. Olağan Büyük Kurultayımız yoğrulma kurultayı olacaktır” dediği kurultayda MHP’yi 2019 seçimlerine taşıyacak yönetim kadroları da şekillenecek. 12’inci Olağan Büyük Kurultay bugün Ankara Arena Spor Salonu’nda yapılacak.Kurultayda, Bahçeli’nin konuşmasının ardından genel başkan seçimi ve MYK seçimi yapılacak. Kurultaya tek liste gidileceği belirtilirken, Bahçeli’nin hem MYK’da hem de Başkanlık Divanında değişiklikler yapması bekleniyor.

AK PARTİ’DEN ÜST DÜZEY KATILIM

Kurultay için aralarında sivil toplum kuruluşları, yabancı misyon şeflerinin de bulunduğu toplamda 3 bin 200 kişi ve kuruma davetiye gönderildi. Siyasi partilerden ise sadece AK Parti, BBP ve DP’ye davetiye gönderildi. Kurultaya AK Parti’den Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın görevlendirmesiyle Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı başkanlığında AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı ile Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop’tan oluşan 3 kişilik heyet MHP’nin kurultayını takip edecek.


MHP’DEN 3 PARTİYE DAVET YOK

BBP’den ise Genel Sekreter Üzeyir Tunç ve Genel Başkan Yardımcısı Tevfik Eren katılacak. MHP Genel Başkan Yardımcı Edip Semih Yalçın, CHP, HDP ve İYİ Parti’nin kongreye davet edilmeme nedenini “Her üçü de üçüz bir şekilde aynı paralelde hareket eden siyasi partiler. Milli duruştan ne anladıklarını biz biliyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

İTTİFAK, MİLLİ BEKANIN NEFESİ

Bahçeli kurultayda, MHP’nin değişmediğini özüne bağlı kalarak büyüdüğü mesajlarını verecek. Türkiye’nin beka mücadelesinden birlik ve beraberlikle çıkacağını söyleyecek olan Bahçeli, bu dönemde milli ve yerli tavır sergilenerek ittifak çağrısı yapıldığını anlatacak. Milliyetçi Hareket Partisi kökünden kopmadığını ifade edecek olan Bahçeli, “Ne yapıyorsak Türk milleti içindir. Cumhur İttifakı, milli bekanın nefesidir. Cumhur İttifakı, istikbalin sesi, milletin ta kendisidir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin bütün kurum ve kurallarıyla inşası için cumhurun ittifakla hareketi tarihi ve milli bir sorumluluktur” diyecek.

#MHP
#Kurultay
#Devlet Bahçeli
6 yıl önce