|

4 ilde sıcaklık rekoru kırıldı: Meteorolojiden yeni uyarı yapıldı

Meteorolojiden yapılan açıklamada, Türkiye'nin sıcak hava dalgasının etkisinde kalmaya devam edeceği belirtildi. Öte yandan Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartın'da bugüne kadar ölçülmüş eylül ayının en yüksek sıcaklık rekorunun kırıldığı açıklandı.

Yeni Şafak
12:11 - 14/09/2017 Thursday
Güncelleme: 12:40 - 14/09/2017 Thursday
Yeni Şafak
Meteorolojiden yeni sıcaklık uyarısı yapıldı.
Meteorolojiden yeni sıcaklık uyarısı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin sıcak hava dalgasının etkisinde kalmaya devam edeceğini açıkladı.

Yapılan açıklamada, geçtiğimiz hafta boyunca ülkemizin sıcak hava dalgasının etkisinde kaldığı ve hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 6 ila 10 derece üzerinde seyrettiği belirtildi.

4 ilde sıcaklık rekoru kırıldı
Yurdun kuzeybatı kesimlerinde
Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartın
’da bugüne kadar ölçülmüş
eylül ayı en yüksek sıcaklık rekorlarının kırıldı
ğının altı çizildi.
  • Sıcaklık mevsim normalleri üzerinde seyredecek
  • Yapılan son değerlendirme ve tahminlere göre, yarından itibaren bir haftalık süre boyunca yine yurdun sıcak hava dalgasının etkisinde kalacağı ve hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 6-10 derece üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediyor. Ayrıca ülkemiz genelinde yağış beklenmiyor. Bütün bölgelerimizin az bulutlu ve açık geçeceği bekleniyor.

Yeni rekorların kırılabileceği tahmin ediliyor

Dün ve bugün yurdumuzdaki hava sıcaklıklarında meydana gelen 2-5 derecelik azalmanın ardından yarından itibaren yurt genelinde tekrar hissedilir derecede artacağı bu hafta sonu ve önümüzdeki haftanın ilk günleri özellikle yurdumuzun iç kesimlerinde (İç Ege, İç Anadolu, Akdeniz ve Karadeniz bölgesinin iç kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısında) ekstrem sıcaklık değerleri görülebileceği ve Eylül ayı en yüksek sıcaklık rekorlarının kırılabileceği tahmin ediliyor.

Mevsim normallerinin oldukça üzerinde gerçekleşecek en yüksek sıcaklıklar ile özellikle yurdumuzun iç kesimlerinde sonbaharın gelmesiyle birlikte gece ve gündüz sıcaklıkları arasındaki aşırı farktan dolayı yaşanabilecek sağlık problemlerine karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.


#Meteoroloji
#Sıcak
7 years ago