|

Meteoroloji'den uyarı: Tüm yurdu etkileyecek

Hava durumu ile ilgili Meteoroloji'den son dakika kar ve sağanak yağış uyarıları gelmeye devam ediyor. Yurdun doğu kesimleri kar yağışı ve donun etkisinde, batı bölgelerde özellikle de İstanbul'da sağanak yağış etkisini göstermeye devam edecek. İşte; yurt geneli hava durumu.

Yeni Şafak
10:46 - 17/11/2018 Cumartesi
Güncelleme: 11:04 - 17/11/2018 Cumartesi
IHA
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın güneyi, Ege, Batı Akdeniz, Doğu Anadolu’nun doğusu, İstanbul, Ankara, Eskişehir ve Artvin çevreleri ile Kırklareli’nin kuzey, Ankara ve Konya’nın kuzeybatı kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların yağmur, Akdeniz ve Ege kıyılarında sağanak ve gök gürültülü sağanak; Doğu Anadolu’nun doğusu, Batı Akdeniz’in yüksek kesimleri, Bilecik, Afyonkarahisar, Bolu çevreleri ile Ankara ve Konya’nın kuzeybatı kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

Yağışların, Muğla, Aydın, İzmir, Uşak ve Manisa çevreleri ile Kütahya’nın batı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (21-50kg/m2) olması bekleniyor.


4 il için kar uyarısı

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü, bugün Van, Hakkari, Muş ve Bitlis’in yüksek kesimlerinde kar yağışlı geçeceğini duyurdu.

Van Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezince yapılan değerlendirmelere göre, “
Bölge genelinde havanın parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu. Yüksek kesimlerin kar yağışlı geçmesi bekleniyor. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.
Kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor. ifadelerine yer verildi.
  • Açıklamanın devamında ise, "Gece gerçekleşen en düşük hava sıcaklıkları; Van 5,9 Bitlis 1,9 Hakkari 5,4 Muş 1,4 derece olarak ölçülmüştür. Günün beklenen en yüksek sıcaklıkları ise Van’da 10, Bitlis’de 4, Muş’ta 8, Hakkari’de 9 olması bekleniyor. Van Gölünde hava parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yağmurlu, rüzgar Güney ve Güneybatıdan, gece saatlerinden itibaren doğusu kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, dalga: 0,25 ila 0,5m, görüş iyi, yağış anında orta şeklinde” denildi.

İstanbullular dikkat

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğünün internet sitesinde yer alan bilgiye göre, hava sıcaklığında, bölgenin batısında önemli bir değişiklik beklenmezken doğusunda 1 ila 3 derece artış olacağı tahmin ediliyor.

  • Parçalı ve çok bulutlu havanın hakim olacağı bölgenin güney kesimleri ve İstanbul çevreleri ile Kırklareli'nin kuzey kesimlerinde yağmur ve sağanak öngörülüyor. Rüzgarın, kuzey ve kuzeydoğu (poyraz) yönlerden orta kuvvette, zaman zaman kuvvetli (30-50 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

5 il için buzlanma ve don uyarısı

Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl ve Adıyaman için buzlanma ile don uyarısı yapıldı.

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, yarın sabaha kadar hava bölge genelinde parçalı bulutlu geçecek.

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altında seyretmesi beklenen 5 ilde, rüzgarın değişik yönlerden hafif, yer yer orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Söz konusu illerde gece ve sabah saatlerinde yer yer buzlanma, don ve bölgesel sis ile pus görülebileceğinden, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı, ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması istendi.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

  • Ankara
    : Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinden sonra kuzeybatı kesimleri karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı 9
  • İstanbul
    : Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı 13
  • Bursa
    : Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde yağmurlu 13
  • İzmir
    : Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yerel olmak üzere kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 13
  • Adana
    : Parçalı bulutlu 20
  • Antalya
    : Parçalı yer yer çok bulutlu, batı kıyılarında kuvvetli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 19
  • Samsun
    : Parçalı ve çok bulutlu 15
  • Trabzon
    : Parçalı ve çok bulutlu 15
  • Erzurum
    : Parçalı ve çok bulutlu 3
  • Diyarbakır
    : Parçalı ve çok bulutlu 13
#Van
#Hakkari
#Muş
#Bitlis
#Hava Durumu
#Uyarı
#Meteoroloji
5 yıl önce