|

Meteorolojiden kuvvetli ve şiddetli yağış uyarısı

Meteorolojinin son tahminlerine göre, yurdun bu akşam saatlerinden itibaren Akdeniz üzerinden gelen yağışlı sistemin etkisine gireceği tahmin ediliyor. Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile Sakarya, Kocaeli, Denizli ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli, Antalya, Mersin ve Adana'da çok kuvvetli ve şiddetli yağış uyarısı yapıldı.

Yeni Şafak
17:29 - 28/03/2018 Çarşamba
Güncelleme: 10:14 - 29/03/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Meteorolojiden bazı illere kuvvetli yağış uyarısı yapıldı.
Meteorolojiden bazı illere kuvvetli yağış uyarısı yapıldı.
Meteorolojinin açıkladığı son
hava durumu
tahminlerine göre, yurdun bu akşam saatlerinden itibaren Akdeniz üzerinden gelen yağışlı sistemin etkisine gireceği tahmin ediliyor. Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile Sakarya, Kocaeli, Denizli, Hakkari, Antalya, Mersin ve Adana'ya kuvvetli yağış bekleniyor.
Meteoroloji
Genel Müdürlüğünden yapılan son hava durumu açıklamasına göre, bu akşam saatlerinde Akdeniz bölgesinde başlayacak yağışların, yarın Marmara'nın batısı dışında ülke genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
  • Yağışların, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile Sakarya, Kocaeli, Denizli ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli (21-50 mm), Antalya, Mersin ve Adana'da çok kuvvetli ve şiddetli (50-100 mm) olması bekleniyor.

Öte yandan Kuvvetli ve şiddetli yağış sebebiyle meydana gelebilecek ani sel, su baskını, taşkın, yıldırım, yerel dolu yağışı risklerine karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarı yapıldı.

Yağışlı sistemin 30 Mart Cuma günü doğu bölgelerimizde etkili olduktan sonra yurdumuzu terk edeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın, yarın Güneydoğu Anadolu bölgesinde kuvvetli (40-60 km/saat) Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu ile Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde fırtına ve kuvvetli fırtına şeklinde (60-90 km/saat) eseceği bekleniyor. Ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve baca gazı zehirlenmelerine karşı da uyarı yapıldı.

Doğu ve Güney Doğu'ya toz taşınımı uyarısı

Öte yandan yapılan açıklamada, "Yarın kuvvetli güney yönlü rüzgarla birlikte Suriye üzerinden gelecek toz taşınımının Güneydoğu Anadolu bölgesi ile Doğu Anadolu'nun güney kesimlerinde etkili olacağı beklenmektedir. Hava kalitesinde düşme, görüş mesafesinde azalma, çamur şeklinde yağış ve ulaşımda meydana gelebilecek aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

Ayrıca, "Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının yağışlı sistemle birlikte yarın yurdun iç ve batı, Cuma günü ise doğu bölgelerinde hissedilir derecede (8-12 derece) azalacağı ancak Cuma günü batı bölgelerden başlayarak hafta sonunda ülke genelinde tekrar artacağı tahmin ediliyor" ifadeleri kullanıldı.

#Ankara
#Meteoroloji
6 yıl önce