|

Metrekareye 40 dakikada 35 kilo yağış düştü

İstanbul'da etkili olan sağanak nedeniyle 40 dakikada metrekareye 35 kilogram yağış düştü. Yağış öncesinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi AKOM, İtfaiye ve İSKİ ekipleri muhtemel su baskınlarına karşı tedbir aldı. Kısa sürede yoğun yağış nedeniyle bazı yollar ve alt geçitlerde su birikintileri oluştu.

Yeni Şafak
12:21 - 17/06/2018 Pazar
Güncelleme: 15:02 - 17/06/2018 Pazar
İstanbul'da sağanak yağış etkili oluyor.
İstanbul'da sağanak yağış etkili oluyor.

Kentte etkili olan sağanak nedeniyle 40 dakikada metrekareye 35 kilogram yağış düştü.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, bölgesel olarak özellikle Avrupa yakasında görülen yağış, etkisini kaybetmeye başladı. Kentte, 40 dakikada metrekareye 35 kilogram yağış düştü.

Yağış öncesinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi AKOM, İtfaiye ve İSKİ ekipleri muhtemel su baskınlarına karşı tedbir aldı. Kısa sürede yoğun yağış nedeniyle bazı yollar ve alt geçitlerde su birikintileri oluştu.

Ekipler, yağış süresince 24 su birikintisi ihbarına müdahale ederek, su tahliye işlemi yaptı.

Terkos'a 40 dakikada metrekareye 45 kilogram yağış düşerken, Davutpaşa ve Küçükçekmece 40'ar kilogram, Eminönü ve Fatih 35'er kilogram, Beykoz da 5 kilogram yağış aldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre sağanak yağışın saat 15.00'ten itibaren İstanbul'u terk edeceği tahmin ediliyor.

Alt geçitleri su bastı

Bu arada yağmurun oluşturduğu su birikintisi nedeniyle Merter yan yol bir süre trafiğe kapandı. D-100 İncirli mevkisi başta olmak üzere birçok alt geçidi su bastı, araçlar yolda kaldı.

Araçlarda bulunan vatandaşlar ise itfaiye ekiplerince kurtarıldı.

Meteorolojiden uyarı yapılmıştı

Son hava durumu tahminlerini açıklayan Meteorolojiden İstanbul için yeni uyarı yapıldı. Gök gürültülü sağanak yağışların önümüzdeki 3 saat boyunca (saat 12:00-15:00) etkili olacağı belirtilmişti.

Meteorolojiden yapılan açıklamada, "Meteoroloji radarlarından alınan verilerin analizine göre İstanbul'da gök gürültülü sağanak yağışların önümüzdeki 3 saat boyunca etkili olmaya devam edeceği beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım ile dolu riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denilmişti.


#İstanbul
#Meteoroloji
6 yıl önce