|

Meteoroloji'den İstanbul için son dakika uyarısı

Meteoroloji'den İstanbul'un Anadolu yakası için sağanak yağış uyarısı. Meteoroloji yaptığı uyarıda saat 07.00 ila 09.30 arasında kuvvetli sağanak yağışın beklendiğini belirtti.

Yeni Şafak
07:56 - 17/08/2018 Cuma
Güncelleme: 08:48 - 17/08/2018 Cuma
DHA
Meteoroloji'den İstanbul için sağanak yağış uyarısı
Meteoroloji'den İstanbul için sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Anadolu yakası ve Boğaz çevresinde gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yaptı.

Meteoroloji, saat 07.00 ila 09.30 saatleri arasında Anadolu yakasında kuvvetli sağanak yağışlar görüleceğini duyurdu. Duyuruda vatandaşlar ani sel, su baskını ile yıldırım, dolu ve kuvvetli rüzgara karşı uyarıldı.

İstanbul için önemli uyarı

Meteoroloj Genel Müdürlüğü'nün sitesinde yer alan uyarıda "Yapılan son meteorolojik değerlendirmeler ve radar verilerine göre; İstanbul'un Anadolu yakasında beklenen gök gürültülü sağanak yağışların görüleceği tahmin edildiğinden meydana gelmesi muhtemel ani sel, su baskını, yıldırım ve dolu riski ile yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" ifadeleri kullanıldı.

Vatandaşlar hazırlıksız yakalandı

İstanbul’da sabah saatlerinde etkili olan sağanak yağmur, vatandaşları hazırlıksız yakaladı. Sağanak yağış, İstanbul'un çeşitli noktalarında etkisini sürdürürken, yağış sabah trafiğini olumsuz etkilendi.


İstanbul’da sabah saatlerinde etkili olan sağanak yağmur, vatandaşları hazırlıksız yakalı. Bazı vatandaşlar yağmurdan şemsiye yardımıyla korunurken, bazı vatandaşlar ise ıslanmamak için kapalı mekanlara, otobüs duraklarına sığındı. Yağmur nedeniyle kısa süre içerisinde cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu.

Etkili olan sağanak yağış nedeni ile, kentin bir çok yerinde trafik yoğunlukları yaşandı.

#meteoroloji
#İstanbul
#sağanak yağış
6 yıl önce