|

Meteorolojiden 5 ile kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ çevrelerinde kuvvetli yağmur beklendiğini açıkladı. Öte yandan Adana ve Mersin çevrelerinde yarın başlayacak sağanağın, il genelinde akşam saatlerine kadar kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olacağı öngörülüyor.

Yeni Şafak
13:45 - 30/12/2017 Cumartesi
Güncelleme: 14:47 - 30/12/2017 Cumartesi
AA
Bazı illere kuvvetli yağış uyarısı yapıldı.
Bazı illere kuvvetli yağış uyarısı yapıldı.
Çok bulutlu havanın hakim olacağı Marmara Bölgesi'nde,
Edirne, Kırklareli
ve
Tekirdağ
'da kuvvetli yağmur bekleniyor.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğünün internet sitesinde yer alan bilgiye göre, bölgede hava sıcaklığı, 2 ila 4 derece azalacak.

Bölgenin çok bulutlu geçmesi, aralıklı yağmur ve sağanağın yanı sıra akşam saatlerinden sonra Demirköy başta olmak üzere kuzey kesiminin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı olacağı tahmin ediliyor.

  • Yağışların Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ çevrelerinde kuvvetli olması beklenen bölgede, rüzgarın kuzeyden orta kuvvette eseceği öngörülüyor.

Vatandaşlardan bölgenin bazı kesimlerinde meydana gelebilecek ani sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar nedeniyle dikkatli ve tedbirli olması istendi.


Adana ve Mersin'e de uyarı yapıldı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada,
Adana
ve
Mersin
çevrelerinde yarın başlayacak sağanağın, il genelinde akşam saatlerine kadar kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 kilogram/metrekare) olacağının tahmin edildiği belirtildi.

Açıklamada, ani sel, su baskını ve taşkın gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği uyarısında bulunuldu.

#Edirne
#Kırklareli
#Marmara Bölgesi
#Tekirdağ
6 yıl önce