|

Meteorolojiden 3 il için kar yağışı uyarısı

Meteorolojinin hava durumu tahminlerine göre, Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki Erzurum, Ağrı ve Iğdır'ın yüksek kesimlerinde kar görülecek. Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Ardahan'da 7, Kars'ta 4 derece ölçüldü.

Yeni Şafak
09:54 - 6/11/2018 Salı
Güncelleme: 10:00 - 6/11/2018 Salı
AA
Meteorolojiden bazı illere kar yağışı uyarısı yapıldı.
Meteorolojiden bazı illere kar yağışı uyarısı yapıldı.
Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan hava durumu açıklamasına göre, parçalı bulutlu olacak bölgede sabah saatlerinde
Erzurum,
akşam saatlerine kadar ise
Ağrı
ve
Iğdır
çevrelerinde yağmur görülecek.
  • Bu üç ilin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar beklenen bölge genelinde sıcaklık mevsim normallerinde seyredecek. Bölgede, rüzgar kuzey ve kuzeydoğudan hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek.

Gece en düşük hava sıcaklığı Iğdır'da 7, Erzincan'da 5, Ağrı'da 4, Erzurum'da 2, sıfırın altında olmak üzere Kars'ta 4 ve Ardahan'da 7 derece ölçüldü.

Gün içinde en yüksek hava sıcaklığı ise Erzincan'da 16, Iğdır'da 14, Ağrı ile Ardahan'da 11 ve Erzurum ile Kars'ta 10 derece olacak.

Bölgede son 24 saatte, metrekareye Iğdır'da 14,6, Ağrı'da 10,9 ve Erzurum'da 5,9 kilogram yağış düştü.

Bölge genelinde sabah ve gece saatlerinde hava sıcaklıklarının hissedilir derecede düşmesi sebebiyle buzlanma ve don olayı beklendiğinden sürücüler ve ilgililerin dikkatli olması istendi.

#Ağrı
#Ardahan
#Erzincan
#Erzurum
5 yıl önce