|

Meteoroloji uyardı hem sis hem yağmur geliyor

Meteoroloji'den son yapılan hava durumu açıklamalarına göre yurt genelinde sis ve kuvvetli yağış etkili olacak. Marmara ve Karadeniz kıyıları için yapılan yoğun sis uyarısının yanı sıra iç kesimlerde etkisini artıracak kuvvetli yağışın hayatı olumsuz etkilemesi bekleniyor.

Yeni Şafak
09:16 - 10/04/2018 Salı
Güncelleme: 09:37 - 10/04/2018 Salı
Yeni Şafak
Meteorolojiden yapılan açıklamada sis ve sağanak uyarısı yapıldı.
Meteorolojiden yapılan açıklamada sis ve sağanak uyarısı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden bugün hava durumu için iki önemli uyarı geldi. Yoğun sis ve kuvvetli yağış uyarısının yapıldığı açıklamada vatandaşların meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olması istendi.

Karadeniz ve Doğu Anadolu'da kuvvetli yağış uyarısı

Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu, Çankırı, Kırşehir, Gümüşhane, Bayburt ve Erzurum çevreleri ile Ankara'nın kuzey, Kırıkkale'nin kuzey ve doğu kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Marmara kıyılarında sis devam edecek

Yağışların; Kahramanmaraş, Gaziantep, Kilis, Adıyaman ve Şanlıurfa çevreleri ile Osmaniye'nin doğu kesimlerinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Ege Bölgesi ile Marmara'nın güneyinde pus, Marmara'nın kuzey kıyıları ve Karadeniz kıyı kesiminde yer yer yoğun olmak üzere sis bekleniyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı, Karadeniz kıyı kesiminde mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Antep, Kilis ve Urfa'ya sel uyarısı

Ülkemizin güney kesimlerinde beklenen yağışların; Kahramanmaraş, Gaziantep, Kilis, Adıyaman ve Şanlıurfa çevreleri ile Osmaniye'nin doğu kesimlerinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin edildiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, heyelan, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Deniz ulaşımını olumsuz etkileyecek

Marmara'nın kuzeyi ile Karadeniz kıyılarında etkili olan ve hayatı olumsuz yönde etkileyen sis hadisesinin zaman zaman yoğunluğunu artarak devam edeceği tahmin edildiğinden başta hava ve deniz ulaşımı olmak üzere yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

#Meteoroloji
#Hava Durumu
#Sis
6 yıl önce