|

Meteoroloji İstanbul hava durumunu açıkladı: Sağanak yağış etkili olacak

Meteorolojiden İstanbul'da hava durumu için yeni açıklama yapıldı. İstanbul'un Avrupa yakasında öğle saatlerinde sonra başlayan sağanak yağışın, akşam saatlerinde tüm kenti etkisi altına alması bekleniyor.

Yeni Şafak
15:26 - 21/09/2017 Perşembe
Güncelleme: 15:46 - 21/09/2017 Perşembe
AA
Meteoroloji, İstanbul için hava durumu tahminlerini açıkladı.
Meteoroloji, İstanbul için hava durumu tahminlerini açıkladı.

Meteoroloji, İstanbul için hava durumu tahminini açıkladı. İstanbul'un bugün Avrupa yakasında başlayan sağanak yağışın, akşam saatlerinde kentin tamamında etkili olması bekleniyor.

  • Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, öğleden sonra İstanbul Avrupa yakası ile boğaz çevresinde, akşam saatlerinden sonra ise il genelinde yerel olarak gök gürültülü sağanak bekleniyor.
İstanbul'da sağanak yağış yarın da etkili olacak

Yağışların yarın sabah Anadolu yakası başta olmak üzere etkisini artıracağı tahmin ediliyor. Yağışların yerel şekilde kuvvetli olacağı ve metrekareye 10 ila 40 kilogram yağış düşeceği öngörülüyor.



İstanbul'da vatandaşların ani su baskını, ulaşımda aksama, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, çatı uçması ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli davranması gerekiyor.

Bartın ve Zonguldak'a da uyarı yapıldı

Öte yandan, Bartın ve Zonguldak çevrelerinde de gece saatlerinde başlaması ve yarın akşama kadar sürmesi beklenen yerel kuvvetli yağış nedeniyle vatandaşlar, muhtemel risklere karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıldı.


#Meteoroloji
#Sağanak
#Yağış
7 yıl önce