|

Mesaj kurtardı

Adana’da bankadaki 190 bin lirasını çekmek için evden çıkan 75 yaşındaki Halil İ., polisin gönderdiği “Dolandırılıyorsun, telefonunu kapatıp hemen Emniyet Müdürlüğüne gel” mesajıyla dolandırılmaktan kurtuldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/08/2018 Pazar
Güncelleme: 04:15 - 12/08/2018 Pazar
Yeni Şafak
Dolandırıcıların elinden polisin mesajıyla kurtulan Halil İ., “Daha önce bu tür 
dolandırıcılık haberlerini izlemiştim. Bunlara karşı dikkatli olmak lazım” dedi.
Dolandırıcıların elinden polisin mesajıyla kurtulan Halil İ., “Daha önce bu tür dolandırıcılık haberlerini izlemiştim. Bunlara karşı dikkatli olmak lazım” dedi.

Adana’da yaşlı bir vatandaş, polis sayesinde dolandırılmaktan kurtuldu. 75 yaşındaki Halil İ’ye telefondan ulaşarak kendilerini polis ve savcı olarak tanıtan kişiler, banka hesabının FETÖ tarafından kullanıldığını söyledi. Dolandırıcılar, Halil İ.’den bankadaki parasını çekip kendilerine getirmesini istedi.

DOLANDIRILIYORSUN

Halil İ, dolandırıcıların isteği üzerine bankadaki 190 bin lirasını çekmek için evinden ayrıldı. Kısa süre sonra eve gelen çiftin kızı, annesinden olayı öğrenip babasının dolandırılmaya çalışıldığını anlayarak polisle temasa geçti. İhbar üzerine polisler, telefonu sürekli meşgul olan Halil İ.’ye “Dolandırılıyorsun, telefonunu kapatıp hemen Emniyet Müdürlüğü’ne gel” yazılı mesaj gönderdi. Gelen mesajı gören Halil İ., telefonunu kapatıp doğruca polise gitti. Burada dolandırıcıların ağına düştüğünü öğrenen Halil İ., büyük sevinç yaşadı.

#Adana
#Dolandırıcılık
6 yıl önce