|

Mersin, yardımı dönüştürüyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi farklı noktalarına yerleştirdiği giysi toplama kutularında biriken tekstil ürünlerini geri dönüştürerek elde ettiği gelirle ihtiyaç sahibi vatandaşlara yeni kıyafet yardımında bulunuluyor.

Haber Merkezi
04:00 - 9/09/2018 Pazar
Güncelleme: 05:38 - 9/09/2018 Pazar
Yeni Şafak
Büyükşehir Belediyesi, ikinci el ürünleri değerlendirerek ihtiyaç sahiplerine yeni ürünler olarak teslim ediyor.
Büyükşehir Belediyesi, ikinci el ürünleri değerlendirerek ihtiyaç sahiplerine yeni ürünler olarak teslim ediyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kentin farklı noktalarına yerleştirdiği 500 adet Giysi Toplama Kutusunda biriken kıyafetlerin geliriyle ihtiyaç sahibi vatandaşlara yeni kıyafet yardımında bulunuyor. Büyükşehir Belediyesi, ikinci el ürünleri değerlendirerek ihtiyaç sahiplerine yeni ürünler olarak teslim ediyor.

2017 yılı Aralık ayından bu yana Mersin Büyükşehir Belediyesi aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere 17 bin 192 parça giysi yardımı yapıldı. Ayrıca bu yıl içerisinde Zeytin Dalı Harekatı’nda mücadele eden askerlere de 13 bin 500 adet iç çamaşırı, termal tayt, atlet ve çorap gönderildi.


BERTARAF MALİYETİ DE DÜŞTÜ

Mersin Büyükşehir Belediyesi, ikinci el kıyafetlerin toplanarak, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması amacıyla şehrin farklı noktalarına Giysi Toplama Kutuları yerleştirmişti.

Büyükşehir Belediyesi, kullanılmış giysilerin geri kazanımı için yerleştirdiği Giysi Toplama Kutuları ile proje öncesinde tamamen çöp konteynerlerine atılan, atık taşıma ve bertaraf maliyetlerini arttıran tekstil atıklarının, yeniden kullanım ve geri dönüşüm ilkelerine uygun olarak ihtiyaç sahiplerine verilmesine vesile oluyor.

  • İZOLASYON MADDESİNE DÖNÜŞÜYOR
  • Mersin’de ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılmak üzere duyarlı vatandaşların evde kullanmadıkları giysi, ayakkabı, battaniye, oyuncak, nevresim gibi tekstil malzemeleri tesislere götürülerek ayrıştırıldıktan sonra, iplik veya izolasyon maddesi gibi ürünlere dönüştürülüyor. İplik veya izolasyon maddesinden elde edilen gelir ile ihtiyaç sahibi vatandaşlara yeni kıyafetler alınıyor. Dosteli Market’e teslim edilen kıyafetler de Dosteli Market aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.
#Mersin
#yardım
6 yıl önce