|

Mersin Karboğazı zafer şölenine hazır

Çukurova’nın kurtuluşunda ilk kıvılcım olan ve bir avuç Kuvayi Milliyecinin düşman güçlerini bozguna uğrattığı yer olarak tarihe geçen Karboğazı, unutulmayacak bir zafer şölenine hazırlanıyor.

Yeni Şafak
04:00 - 1/08/2018 Çarşamba
Güncelleme: 03:22 - 1/08/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Kuvayi Milliyecinin düşman güçlerini bozguna uğrattığı yer olarak tarihe geçen Karboğazı bu yıl da unutulmayacak bir zafer şölenine ev sahipliği yapacak.
Kuvayi Milliyecinin düşman güçlerini bozguna uğrattığı yer olarak tarihe geçen Karboğazı bu yıl da unutulmayacak bir zafer şölenine ev sahipliği yapacak.

Çukurova’nın kurtuluşunda ilk kıvılcım olan ve bir avuç Kuvayi Milliyecinin düşman güçlerini bozguna uğrattığı yer olarak tarihe geçen Karboğazı bu yıl da unutulmayacak bir zafer şölenine ev sahipliği yapacak. ‘Bir Destandır Karboğazı’ sloganıyla 4-5 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Karboğazı Zafer Şöleni’nde, birbirinden güzel etkinlikler, gösteriler ve konserler Mersinlilerle buluşacak.

Çukurova’nın kurtuluşunda bir dönüm noktası olan Karboğazı’nda Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Tarsus Belediyesi işbirliğinde düzenlenecek olan 18. Geleneksel Çukurova Karboğazı Zafer Şöleni için geri sayım başladı.

ETKİNLİKLER GÖZ DOLDURUCAK

Mersin Büyükşehir Belediyesi Bando Gösterisinin açılış seremonisi ile başlayacak olan şölen, Kent orkestrasının konseri ile devam edecek. Mersin Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Ekibi ve Halk Oyunları ekibi Karboğazı Zafer Şöleni’nde gösterilerini sergilerken, yerel tanınmış sanatçılar da sahne alacak. Türk Halk Müziğinin güçlü seslerinden Songül Karlı ve Mustafa Yıldızdoğan da festivalin ikinci ve son gününde vatandaşlarla buluşacak.

ŞÖLENDE GELENEKSEL OYUNLAR YAŞATILACAK

Türk kültürünün önemli bir parçası olan geleneksel Türkmen oyunları her yıl olduğu gibi bu yıl da Karboğazı Festivalinde yaşatılacak. Okçuluktan, atlı cirit oyunlarına, sinsin oyunundan, geleneksel Türkmen oyunlarına kadar birçok aktivite Karboğazı Festival alanını dolduranlarla buluşacak. Festival alanından ayrıca çocukların keyifle vakit geçirebilecekleri çocuk oyun alanları ve şişme oyun parkları bulunacak.

#Mersin
#Songül Karlı
#Mustafa Yıldızdoğan
6 yıl önce