|

Merkel’den güçlü destek

ABD'nin başlattığı ekonomik saldırıya karşı Türkiye'ye desteğini açıklayan Almanya Başbakanı Angela Merkel, Başkan Tayyip Erdoğan ile dün yaptığı telefon görüşmesinde desteğini yineledi.

Haber Merkezi
04:00 - 16/08/2018 Perşembe
Güncelleme: 03:45 - 16/08/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Almanya Başbakanı Angela Merkel
Almanya Başbakanı Angela Merkel

Erdoğan, Merkel ile telefonda görüştü. Merkel görüşmede, Türk ekonomisinin güçlü olmasının Almanya açısından önemli olduğunu vurguladı. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, dün gerçekleşen görüşmede, ikili ilişkiler ve başta Suriye olmak üzere bölgesel konular ele alındı.

Güncel gelişmelerin değerlendirildiği görüşmede, iki liderin eylül sonunda Berlin’de gerçekleştirecekleri buluşmaya da değinildi. İki lider, önümüzdeki günlerde, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile Almanya’nın Maliye ve Ekonomi bakanlarının bir araya gelmeleri konusunda mutabık kaldı. Merkel görüşmede, Türk ekonomisinin güçlü olmasının Almanya açısından da önemli olduğunu vurguladı. İki lider, Türkiye-Almanya arasındaki işbirliğinin karşılıklı üst düzey ziyaretler ve temaslarla daha da güçlendirilmesi konusundaki kararlılıklarını da teyit etti.

#Almanya
#Merkel
#Türkiye
6 yıl önce