|

Mehmetçik Vakfı bağış yapan avukatın parasını iade etti

Mehmetçik Vakfı, Zeytin Dalı Harekatı'nın ilk şehidi Musa Özalkan'a emekli ikramiyesine haciz koyan avukatın yaptığı bağışı iade etti.

Yeni Şafak
23:55 - 12/02/2018 Pazartesi
Güncelleme: 08:22 - 13/02/2018 Salı
Yeni Şafak
Şehidin emeklilik ikramiyesine haciz koyduran avukat Emine Gün
Şehidin emeklilik ikramiyesine haciz koyduran avukat Emine Gün

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin’deki Zeytin Dalı Harekatı’nda 22 Ocak’ta şehit olan Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan, 2009 yılında Yozgat’ta karıştığı bir trafik kazası nedeniyle karşı tarafa borçlanmış, bu nedenle maaşına icra konulmuştu. Özalkan borcunu öderken şehadetinden hemen bir gün sonra hakkında ikinci bir icra davası daha açıldı.

Konunun basında yer almasının ardından ise davacı Serkan ve Züleyha Saçan çiftinin avukatı Emine Gün Yozgat Adliyesi önünde açıklamada bulundu. Gün yaptığı açıklamada icra yenilenmesinin davacı Saçan çiftinin talebi üzerine yapıldığını, kendisiyle ilgili bir durumun söz konusu olmadığını belirtti.

Avukat Gün, avukat vekalet ücreti olan 18 bin lirayı Mehmetçik Vakfına bağışladığını açıkladı.

  • Bunun üzerine Mehmetçik Vakfı, avukatın ödediği bağışı geri iade ettiğini belirtti. Mehmetçik Vakfı yaptığı açıklamada " Kamuoyunun dikaktine, yazılı ve görsel basında "Utandıran Davada Avukat da Harekete Geçti... Mehmetçik Vakfına Bağış yaptı" şeklinde haberlerin yer aldığı görülmüştür. Afrin'e yönelik Zeytin Dalı Harekatı'nın icrası sırasında ilk şehidimiz olan Piyade Astsuba Üstçavuş Musa Özalkan adına 2009 yılında karıştığı trafik kazasından dolayı başlatılan icra takibi sebebiyle, şehadet sonrası aziz şehidimizin emekli ikramiyesinden avukatlık vekalet ücreti olarak kesilen ve karşı tarafın avukatı Emine Gün tarafından Vakfın internet sayfası üzerinden, kredi kartı ile 12 Şubat 2018 günü saat 13:48'de şehidimiz adına Vakfımıza bağış olarak yatırılan 18 bin TL'nin Mehmetçik Vakfı tarafından kabulü uygun bulunmamış ve aynı gün saat 17:08'de bağışı yapan şahsın kredi kartına iade edilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanlığı, Musa Özalkan'ın, Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olmasından bir gün sonra emekli ikramiyesine ve aracına haciz konulmasını talep eden avukat hakkında suç duyurusunda bulunuldu.


#Musa Özalkan
#Emine Gün
6 yıl önce