|

Tüm Türkiye Mehmetçik'in zaferi için Fetih Suresi okudu

TSK, Afrin'de terör örgütü PKK/PYD'ye karşı Zeytin Dalı Harekatı başlattı. Türkiye'deki tüm camilerde harekat için Fetih Suresi okundu, dua edildi.

Yeni Şafak
21:54 - 22/01/2018 Monday
Güncelleme: 22:19 - 22/01/2018 Monday
AA
Türkiye'deki tüm camilerde harekat için Fetih Suresi okundu, dua edildi.
Türkiye'deki tüm camilerde harekat için Fetih Suresi okundu, dua edildi.

TSK, Afrin'de terör örgütü PKK/PYD'ye karşı Zeytin Dalı Harekatı başlattı. Türkiye'deki tüm camilerde harekat için Fetih Suresi okundu, dua edildi.

Diyarbakır'ın tarihi Sur ilçesindeki Hz. Süleyman Camisi'ne yatsı namazına gelen vatandaşlar, Fetih Suresi'nin okunmasının ardından Afrin'deki harekatın başarılı geçmesi için dua etti.

Fetih Suresini okuyan Sur İlçe Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu, ülkenin birlik, beraberlik ve bekası için canlarını feda etmeye hazır olan Mehmetçik için dua ettiklerini söyledi.

Dualarının operasyonda olan Mehmetçikler için olduğunu dile getiren Fakirullahoğlu, "Ezan susmasın, bayrak inmesin ve toprağımıza düşmanın namahrem ayağı değmesin diye gayret gösteren güvenlik güçlerimize dua ediyoruz." dedi.

Cami cemaatinden Abdulkerim Ezer ise teröre yönelik operasyon gerçekleştiren Mehmetçik için dua ettiklerini belirtti.

Güvenlik güçlerine Allah'ın yardım etmesi için dua ettiğini bildiren Ezer, "Allah, Peygamber Efendimize fethi nasip ettiği gibi Mehmetçik'e de nasip etmesini niyaz ediyorum." ifadesini kullandı.

Mardin

Mardin'de Fuat Yağcı Camisi'nde yatsı namazından önce Fetih Suresi okundu ardından Mardin İl Müftüsü İsmail Çiçek, Zeytin Dalı Harekatı'nın zaferle sonuçlanması için dua etti.

Duanın ardından Artuklu İlçe Müftüsü Mustafa Ali Işık yatsı namazını kıldırdı.

Cami cemaatinden Abdurrezzak Sağlam Türk Zeytin Dalı Harekatı'nın önemine değindi.

Bazı güçlerin bölgede büyük oyunlar oynadığını, bu oyunun bozulması için harekatın yapılmasının zorunlu hale geldiğini kaydeden Sağlam, "ABD 12 bin kilometre uzaklıktan gelip buradaki Müslümanların arasına fitne fesat sokuyor. Bu harekatın yapılmasının gerektiğine inanıyorum. Kahraman ordumuzun karada, havada ve denizde muzaffer olmasını Allah'tan diliyoruz." diye konuştu.


İstanbul

Sultanahmet Camii baş imam hatibi Kurra Hafız Hasan Kara, yatsı namazında Fetih Suresi, Saff Suresi'nden bazı ayetler okudu, namazın ardından vatandaşlarla dua etti.

Vatanın bekçisi kahraman, şerefli Türk Ordusu'nun her zaman ve her yerde mansur ve muzaffer olmasını Allah'tan dileyen Kara, Mehmetçik için dua etti.

Hasan Kara, şöyle dua etti:

"Her türlü maddi ve manevi yardımını onlardan esirgeme Allah'ım. Muhammed Mustafa Efendimiz Tebük Seferi'ne niye çıkmış iseler bugün de Türk Ordusu aynı niyetle çıktılar. Efendimiz Tebük Seferi'ne İslam memleketlerinin emniyetini almak için sıcak bir zamanda çıktılar, zaferle döndüler. Rabbim, bugün Türk Ordusu da soğuk bir zamanda bu memleketin, bu milletin emniyeti için çıktılar. Çıktıkları bu seferlerde kendilerini galip eyle Allah'ım. Mağlup eyleme Ya Rabbi. Rabbim o Bedir'deki aslanlar kadar dilleri, diyanetleri için dillerindeki tekbirlerle, gönüllerindeki imanla bu memleketin, bu milletin selameti için gittiler. Rabbim onları geri dönerken muzaffer bir şekilde dönmeyi nasip eyle Allah'ım. Rabbim, görür ve biliriz ki bütün dünya zalimleri bir araya geldiler. Ümmetin tek umudu olan Türk milletini yer ile yeksan etmek isterler ama senin desteğin, yardımın, inayetin bizimle olduktan sonra Rabbim biz görüyoruz ki onlar her zaman mağlup olmaya mahkumdurlar. Rabbim bizleri he zaman inayetinle yardımda galip eyle Ya Rabbi. Şer ittifaklarını, her türlü birlikteliklerini kıyamete kadar boz ve parçala Allah'ım. Zalimleri, hainleri, müfsitleri, münafıkları, kan emicileri Rabbim sana havale ediyoruz. Onların zulmünü Müslüman Türk askerlerinin eliyle yok eyle Ya Rabbi. Bu milletin yolunu açık eyle Ya Rabbi."


Şırnak

Şırnak'ta PKK'lı teröristlerce zarar verilen ve daha sonra onarılan Yeni Mahalledeki Geylani Camisi'nde de Fetih Suresi okundu.

İl Müftüsü Ramazan Tolan, Fetih Suresi'ni şehitlerin ruhuna hediye ettiklerini söyledi.

Tolan, şunları kaydetti:

"Muzaffer ordumuz çok önemli bir görev için sınır ötesinde operasyon düzenliyor. Onların selametleri ve başarıları için ellerimizi semaya kaldırdık. Tüm Türkiye'de olduğu gibi biz de şanlı ordumuzun arkasındayız. Dualarımızla onları destekliyoruz. Ordumuzun başarılı olacağına inancımız tamdır. Onların düşmana korku, dosta güven verdiğini biliyoruz. Devletimiz ve milletimizde onların sayesinde kaim olacaktır."

Cami cemaatinden Selahattin Özçelik, "Allah milletimize, devletimize, güvenlik güçlerimize zeval vermesin. Allah ordumuzu her türlü kazadan beladan muhafaza eylesin." dedi.

Batman

Batman'da bulunan 170 camiye gelen vatandaşlar da yatsı namazının ardından Afrin'deki operasyonun başarılı geçmesi için dua etti.

Kudret Camisi'ndeki duayı İl Müftü Yardımcısı Ahmet Ateş yaptı.


Karabük

Ulu Cami'de kılınan yatsı namazında Fetih suresi okundu. Vatandaşlar namaz sonrasında el açarak, Afrin'e düzenlenen "Zeytin Dalı Harekatı"na katılan Mehmetçik'in zaferi için dua etti.

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Fatih Ürkmezer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçedeki tüm camilerde yatsı namazı sonrası Mehmetçik için dua edildiğini söyledi.

Vatandaşların namazın ardından, Türk askerinin zaferi için hep birlikte dua ettiğini ifade eden Ürkmezer, "Vatandaşlarımız şu anda Afrin'e doğru harekete geçen kahraman Türk ordumuza hem dualarını gönderdiler hem de Allah'tan onlara kolaylık vermesini dilediler. Memleketimizin bu önemli günlerinde, kahraman ordumuzun bu hareketinde bizler de Safranbolulu vatandaşlar olarak Afrin'de kahramanca çarpışan Türk ordusuna dualarımızı gönderiyoruz." diye konuştu.

Ürkmezer, belediye olarak kent genelindeki işyerlerine Türk bayrağı asarak, askere destek verdiklerini de sözlerine ekledi.

Uşak

AK Parti Uşak İl Gençlik Kolları Üniversite Birim Başkanlığı, Üniak Uşak Tiritoğlu parkında stant açarak vatandaşları "Fetih Suresi Zinciri"ne katılmaya davet etti.Uşak Üniak Başkanı Ferit Delikan, kahraman askerlerimize Zeytin Dalı Harekatı’nda manevi destek amaçlı başlatmış oldukları kampanyada 10 bin Fetih suresinin okunması hedeflediklerini açıkladı. Daha önce de Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Afrin’deki "Zeytin Dalı Harekatı"nın zaferle sonuçlanması için tüm yurt genelinde 90 bin camide yatsı ile sabah namazı öncesi ve sonrasında Fetih Suresi okunmasına harekat sona erene kadar devam edileceğini bildirmişti.

Kilis

Bayanlar Meslek Zenginleştirme Merkezi çalışanları ve çevre mahallelerden gelen kadınlar Kilis’in karşısında Afrin Bölgesinde gerçekleşen ‘Zeytin Dalı’ harekatı için tüm askerler için güç ve destek olması amacı ile Fetih Suresi okunup dualar edildi.

Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, "Afrin Operasyonunda tüm Güvenlik güçlerimize başarılar dilerim. Allah silahlı kuvvetlerimizi korusun ve yüceltsin. Ülkemizi tehdit eden terörizme karşı müdafaayı sürdürecek ve terörü yok etme harekatında millet olarak tek yürek olacağız. Kilis halkı ve tüm kurumları her zaman olduğu gibi devletinin ve güvenlik güçlerinin yanında üstüne düşeni dün olduğu gibi bugün de yapmaya devam edecektir” dedi.


Siirt

Siirt’teki camilerde Fetih süresi okunup, dua edildi. İl Müftüsü Faruk Arvas, “Burada hep birlikte dualar yapıldı. Fetih Suresi okundu. Üç hatmin duaları yapıldı. Ordumuz, devletimiz, milletimiz ve askerlerimiz için gazamız mübarek olsun. Rabbim ordumuzu, askerimizi muzaffer eylesin. Devletimizin, milletimizin bekasını, birlik ve beraberliğimizi daim eylesin. Mehmetçiğimize her daim duamız sonsuzdur. Millet olarak hep birlikte tek yürek, tek yumruk ve tek ses olduk. Bin yıldır bu coğrafyanın hamisi olan, İslam’ın bayraktarlığını yapan devletimizin, ordumuzun Rabbim yardımcısı olsun ve ilelebet ayaklarımızı bu topraklarda sabit kılsın” dedi.

#Batman
#Diyarbakır
#Mardin
#Şırnak
#İstanbul
#Karabük
6 years ago