|

Mehmetçik Hakurk'a Türk bayrağı dikti

"Gidilemez, girilemez" denilen yerlerde Türkiye teröre diz çöktürmeye devam ediyor. Son olarak Kuzey Irak'ta dağları teröristlere mezar eden Mehmetçik, Hakurk'ta güvenliği sağlayarak bölgeye Türk bayrağını dikti.

Yeni Şafak
11:07 - 20/06/2018 Çarşamba
Güncelleme: 11:15 - 20/06/2018 Çarşamba
Diğer
Mehmetçik Hakurk'ta kontrolü sağladı ve bölgeye Türk bayrağını dikti.
Mehmetçik Hakurk'ta kontrolü sağladı ve bölgeye Türk bayrağını dikti.

Kandil'e yönelik devam eden operasyondan yeni bir bilgi daha geldi. Uzun zamandır bölgede çok etkin bir şekilde mücadele eden ve Kandil'e doğru ilerleyen Mehmetçik, Hakurk'ta güvenliği sağlayarak bölgeye Türk bayrağını dikti.

Sabah'ın haberine göre, Kuzey Irak'ta adım adım ilerleyen Mehmetçik, Türkiye sınırından 40 kilometre içeriye girdi. PKK elebaşıları toplantı halindeyken vuruldu.

Akıllı mühimmatla vuruldu

  • Mehmetçik, PKK için önem arz eden ve Türkiye'ye sızmaların yapıldığı Bradost ve Barazgir'de de kontrolü ele aldı.Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kandil'de toplantı halindeki teröristler vuruldu" açıklaması yaparken, PKK elebaşlarının bir araya gelerek toplantı yaptıkları 400 kişi kapasiteli Surede Kampı'ndaki barınağın akıllı mühimmatla vurulduğu ortaya çıktı.

Kandil'e açılan bölgelerde kalıcı üsler kuran Mehmetçik Hakurk Vadisini tamamen teröristlerden temizledi. Bölgede kalıcı üs ve gözetleme alanları oluşturuldu ve alana Türk bayrağı dikildi.

#Mehmetçik
#Hakurk
#Türk Bayrağı
6 yıl önce