|

Mali’de ilk ders

Mali'de Türkiye Maarif Vakfı (TMV) bünyesindeki 21 okulda 2 bin 600 öğrenci için 2018-2019 eğitim öğretim yılının ilk ders zili çaldı.

Haber Merkezi
04:00 - 10/10/2018 Çarşamba
Güncelleme: 00:52 - 10/10/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Velilerden Kadiatou Sissoko, hayalinin çocuğunun Türkiye’de tıp fakültesi okuması ve ülkesine doktor olarak dönmesi olduğunu söyledi.
Velilerden Kadiatou Sissoko, hayalinin çocuğunun Türkiye’de tıp fakültesi okuması ve ülkesine doktor olarak dönmesi olduğunu söyledi.

Başkent Bamako ve Segou kentlerindeki anaokulu, ortaokul ve liselerde yeni eğitim öğretim sezonu başladı. Öğrenciler ilk derse girerken, okul bahçesindeki velilerin de çocukları kadar heyecanlı oldukları gözlendi.TMV Mali Direktörü Eşref Birinci, okulların yeni eğitim öğretim yılına hummalı çalışma sonucunda hazırlandığını belirtti.


YAKINDAN İLGİLENİYORLAR

Birinci, "Genel anlamda okullarımızın faaliyetlerinden memnun olan velilerimiz bizden çocuklarını üniversiteye kadar hazırlamamızı talep ediyorlar. Bu da bizi ziyadesiyle memnun ediyor" dedi. Şehit Fethi Sekin Eğitim Kompleksinde çocuğu eğitim gören velilerden Abdoul Bacar Coulibaly de 3 çocuğunun Maarif Okullarında, laboratuvarlarından teknoloji sınıflarına kadar birçok alanda yenilikçi eğitim sitemi ile eğitim aldığını, Türk öğretmenlerin kendileriyle yakından ilgilendiğini ve çocuklarına kendi evlatları gibi baktıklarını vurguladı.

#Mali
#Eğitim
#Türkiye Maarif Vakfı
6 yıl önce