|

Mahkumlar eğitim hakkına kavuştu

Milli Eğitim Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı arasında mahkumların mesleki eğitimlerine dair protokol imzalandı. ‘Eğitim hakkı engellenemez’ yaklaşımı sonucunda 35 bin tutuklu ve hükümlünün cezaevinde eğitim hakkına kavuştuğunu söyleyen Adalet Bakanı Abdulhamit Gül “Sadece açık lise, açık öğretim değil, cezaevlerinde yüksek lisans, doktora yapan mahkumlar da bulunmakta” dedi.

Haber Merkezi
04:00 - 29/11/2018 Perşembe
Güncelleme: 02:03 - 29/11/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, hükümlülerin, tutukluların, denetimli serbestlik kapsamındakilerin mesleki eğitimlerine ilişkin 'Eğitimde İş Birliği Protokolü' imza törenine katıldı. Ankara Hakimevinde düzenlenen imza töreninde konuşan Milli Eğitim Bakanı Selçuk, hiçbir ayrıma tabi tutulmadan herkesin temel hak olan eğitim hakkının korunmasının son derece önemli olduğunu söyledi.

ÜRETKEN VE VERİMLİ OLMALILAR

Adalet Bakanlığı ile imzaladıkları iş birliği protokolünün eğitim faaliyetlerinin yapılabilmesi için çok güzel fırsatlar doğuracağını kaydeden Selçuk, "Bütün bunları yaparken iş piyasasının ihtiyaçlarını da dikkate alıyoruz. Hükümlülerin verimli, üretken bireyler olarak toplum yaşamına uyumlarını kolaylaştırmak, onların salıverilmelerinden sonra da mutlu ve gelir getirecek bir hayatla karşılaşmalarına imkan sağlamak son derece önemli. Bu onların rehabilitasyonu ve suçtan uzak durmaları için de oldukça fonksiyonel bir konu" diye konuştu.

EĞİTİM HAKKI ENGELLENEMEZ

Adalet Bakanı Gül ise hükümlülerin cezalarının ardından hayata hazırlanmalarının, topluma meslek sahibi olarak yeniden kazandırılmalarının önemli öncelikleri arasında yer aldığını belirtti. Bakan Gül, şöyle devam etti: "Bugün itibarıyla cezaevlerinde 35 bin kişi eğitim ve öğretim hakkına kavuşturulmuştur. Bu 35 bin kişi öğrenciydi, eğitim hakkına sahipti de cezaevine girmiş değildir. Hükümetimizin 'Eğitim hakkı hiçbir şekilde engellenemez' yaklaşımı sonucunda 35 bin tutuklu ve hükümlü cezaevinde eğitim hakkına kavuşmuştur. Sadece açık lise, açık öğretim değil, cezaevlerinde yüksek lisans, doktora yapan mahkumlar bulunmakta."

52 BİN HÜKÜMLÜ SİGORTALI ÇALIŞIYOR

Cezaevlerindeki iş yurdu müdürlüklerinde 180 farklı alanda eğitim ve üretim çalışmalarının yürütüldüğünü aktaran Gül, eğitimleri tamamlayan hükümlü ve tutuklulara ustalık, kalfalık belgelerinin de verildiğini söyledi. Gül, iş yurdu müdürlükleri bünyesinde üretime katılan 52 binin üstündeki hükümlü ve tutuklunun sigortalı olarak çalıştığını kaydetti.

#hükümlü
#Mahkum
#Eğitim
5 yıl önce