|

Mahalleli eşeklerle taşıyor!

İzmir’in Kiraz ilçesinin Yukarı Çayağazı Mahallesi’nde 4 aydır evlerinin musluklarından su akmayan mahalle sakinleri çareyi eşeklerle su taşımakta buldu. İZSU ve Büyükşehir Belediyesi’ne şikayetlerini ilettikleri halde hiçbir sonuç alamadıklarını söyleyen muhtar Hüseyin Kaymak “Zaten mahallemize seçim zamanı uğruyorlar. Su akmadığı halde su saatlerini okumaya geldiler” dedi.

Haber Merkezi
04:00 - 14/09/2018 Cuma
Güncelleme: 01:04 - 14/09/2018 Cuma
Yeni Şafak
Mahalle sakinleri çareyi eşeklerle su taşımakta buldu. İ
Mahalle sakinleri çareyi eşeklerle su taşımakta buldu. İ

İzmir’in Kiraz ilçesinde şebeke hattından su alamayan mahalle sakinleri, ihtiyaçlarını el arabası, eşek ve motosiklete yükledikleri bidonlarla çeşmeden karşılıyor. Yaklaşık 500 kişinin ikamet ettiği Yukarı Çayağazı Mahallesi sakinleri, şebeke suyunun azalması nedeniyle 4 aydır su sorunu yaşıyor. Evlerindeki musluklardan su akmayan vatandaşlar, mahallenin içinden geçen başka bir su kaynağının geçici olarak bağlandığı meydandaki çeşmelerden doldurdukları su bidonlarını eşekle, motosikletle, el arabasıyla ya da sırtlarında taşıyor. Sıkıntılarını İZSU ve Büyükşehir Belediyesine ileten vatandaşlar halen susuzluklarının giderilmesini bekliyor.


“BUGÜN YARIN YAPACAĞIZ” DİYORLAR

İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Özcan Kaymak, 2018 yılında mahallelerinde yaşanan su sorunu nedeniyle vatandaşların çok zor günler yaşadığını, kendisinin de bir meclis üyesi olarak bundan çok utandığını belirtti. Susuzluk karşısında belediyenin bir şey yapmadığını aktaran Kaymak, “4 aydır bir çözüm bulunamadı” dedi. Birçok İZSU yetkilisine konuyu anlattıklarını ancak mahallelerine herhangi bir yetkilinin gelip bir bilgilendirmede bulunmadığını dile getiren Kaymak, şöyle konuştu: “Mahallemize verilmeyen suyun tek sorumlusu İZSU’dur. Sondaj çakma yetkisi de var. Vatandaşı mağdur ediyorlar. Yetkililer bana ‘Burada sondaj çakacağız’ dedi. ‘Bugün, yarın yapacağız, dozer, kepçe arızalı’ dediler. İzmir Büyükşehir Belediyesinin bir tane mi dozeri, kepçesi var? Bu insanların mağduriyetinin giderilmesini bekliyoruz” Mahalle muhtarı Hüseyin Kaymak ise sorunlarının çözülememesinden dolayı vatandaşların yüzüne bakamadığını söyledi. İZSU yetkililerinin mahallelerine gelip gittiğini, ancak sorunun çözülmediğini anlatan Kaymak, “Sondaj yapacağız diyorlar ama ben inanmıyorum. Zaten mahallemize seçim zamanı gelip gidiyorlar. Su akmadığı halde mahallemize su saatlerini okumaya geldiler, ben onları mahalleye sokmadım” diye konuştu.

  • Pınar kurudu
  • İZSU’dan yapılan açıklamada Yukarı Çayağzı bölgesinde içme suyu ihtiyacının kaynak suyu ile beslendiği ve bu konuda geçmiş yıllarda su sorununun yaşanmadığı, kaynak suyu yakınında bir vatandaşın sondaj kuyusu açması üzerine tek içme suyu kaynağının kuruduğu belirtildi. Açıklamada, “Bu konuda DSİ’ye bildirim yapılmıştır. Yapılan tetkikler sonucunda bölgedeki farklı bir kaynak suyu derlenip iletim hattı imalatı yapılarak kaynak suyu şebekeye bağlanmıştır. Kaynak suyuna vatandaşlar tarafından sürekli müdahale edildiğinden verim alınamamaktadır” denildi.

#İzmir
#Su
6 yıl önce