|

Lüks içinde!

FETÖ’ye en büyük desteği veren ailelerden Nakıboğlu’nun firari üyeleri Osman Nakıboğlu ve oğlu Bahaeddin Nakıboğlu, Amerika’nın Kaliforniya eyaletinde milyonlarca dolar değerindeki evde lüks bir yaşam sürüyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/07/2018 Pazar
Güncelleme: 02:54 - 29/07/2018 Pazar
Yeni Şafak
FETÖ’nün kasası Nakıboğlu
ABD’de görüntülendi
FETÖ’nün kasası Nakıboğlu ABD’de görüntülendi

Nakıboğlu ailesinin birçok üyesi Türkiye’de tutuklu yargılanırken, 2014’te Amerika’ya kaçan firari FETÖ’cülerin San Mateo kentinde yaşadıkları Pasifik Okyanusu yakınındaki kanal manzaralı lüks konutları ve kullandıkları son model arabalar görüntülendi.


PARAVAN ŞİRKET SATIYOR

Türkiye’deki yatırımlarından bir kısmını akrabalarının yardımı ile elden çıkaran Osman Nakıboğlu’nun kaçırdığı 22 milyon dolardan fazla parayla Silikon Vadisi’nde son derece lüks bir bölgede ofis kiralama işine girdiği belirtiliyor. Ancak bu, buzdağının görünen yüzü. Kayyım atanana kadar Naksan Holding’in sahibi olan Gaziantepli aileden Bahaeddin Nakıboğlu, kurduğu yüzlerce paravan şirketi, kendisi gibi sonradan ABD’ye kaçan FETÖ’cü teröristlere satıyor. Şirket satın alan teröristler, bu sayede ABD’de oturma ve çalışma izni elde ediyor. Amerika’da “Baha” takma adını kullanan Bahaeddin Nakıboğlu’nun bu sayede 300’e yakın şirket sattığı tahmin ediliyor. Firari Osman ve Bahaeddin Nakıboğlu, 15 Temmuz’dan sonra da Türkiye’den kaçırabildikleri paralarla Amerika’ya gelen FETÖ’cülere danışmanlık yapıp lojistik destek sağlıyor.

#ABD
#FETÖ
6 yıl önce