|

KYK burs başvuruları başladı

Üniversite sınav sonuçlarının açıklanması ve ek yerleştirmelerinin de yapılmasının ardından, burs ve öğrenim kredisi başvuruları da sonuçlandı. KYK, öğrencilerin merakla beklediği burs başvurularının e-Devlet üzerinden başladığını duyurdu. Peki burs ve kredi başvurusu nasıl yapılır? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Yeni Şafak
13:29 - 16/10/2018 Salı
Güncelleme: 14:02 - 16/10/2018 Salı
Üniversite öğrencilerinin bu yılki burs ve öğrenim kredisi miktarı 500 lira olarak belirlendi.
Üniversite öğrencilerinin bu yılki burs ve öğrenim kredisi miktarı 500 lira olarak belirlendi.
Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumundan (KYK) yapılan açıklamaya göre, burs ve kredi hizmetinden yararlanmak isteyen öğrencilerin 21 Ekim Pazar günü saat 23.59'a kadar başvurusunu
e-Devlet
üzerinden tamamlaması gerekiyor.

Başvurusunda değişiklik yapmak isteyen öğrenciler, son güne kadar bilgilerini güncelleyebilecek.

Başvuru sırasında öğrencilerin beyan ettiği ekonomik, sosyal ve başarı durumuna ilişkin bilgiler, KYK tarafından kamu kurumları aracılığıyla teyit edilecek. Yapılan değerlendirme sonucunda mevzuata uygun olan öğrencilere burs ve öğrenim kredisi tahsis edilecek.

Hatalı ya da eksik öğrenim bilgisiyle burs ve kredi başvurusu yapan öğrencilerin başvuruları geçersiz sayılacak.

Şehit ve gazi çocukları (şehit bekar ise bekar kardeşi/gazi bekar ise kendisi), anne ve babası (her ikisi de) vefat edenler, tam teşekküllü devlet hastanesinden alınan sağlık kurulu raporu ile yüzde 40 ve üzerinde engelli olanlar, lise ve dengi öğrenimlerini Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı sevgi evlerinde tamamlayanlar, Darüşşafaka Lisesi'nden mezun olanlar ve milli sporcular, KYK bursundan öncelikli olarak faydalanıyor.

Başvuru esnasında öncelik durumu şehit ve gazi çocuğu (şehit bekar ise bekar kardeşi/gazi bekar ise kendisi) ile yüzde 40 ve üzerinde engelli olduğunu beyan eden öğrencilerin ilgili belgeyi Kredi Dairesi Başkanlığına 28 Ekim'e kadar elden veya posta yoluyla teslim etmeleri gerekiyor.

Diğer öncelikli öğrencilerin ise belge göndermesine gerek olmayıp, öncelik durumları, Bakanlık tarafından ilgili kamu kurum ve kuruluşu nezdinde teyit edilecek.


KYK bursu ne kadar?

Geçtiğimiz eğitim öğretim döneminde öğrencilere verilen 425 liralık Ön Lisans ve Lisans bursu, bu yıl
500 lira olacak.
500 liralık burs ve kredi ödemeleri, yeni yıl itibariyle başlayacak.

Yeni yılda yüksek lisans öğrencileri 1000 lira, doktora öğrencileri ise 1500 lira burs ya da kredi ödemesi alacak.

Burs/kredi başvuruları hangi tarihte başlamaktadır, başvuru süreci ve değerlendirme nasıl yapılmaktadır?

Burs/kredi başvuruları her yıl kamuoyuna duyurulan tarihler arasında e-Devlet üzerinden alınmaktadır. e-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin kimliği ile birlikte PTT şubelerine giderek mutlaka e-devlet şifresi almaları veya diğer e-devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmaları gerekmektedir. Başvuru sırasında öğrenciden ekonomik, sosyal ve eğitim durumuna ilişkin bilgiler talep edilmekte ve bu bilgiler kamu kurumlarından alınan veriler ile karşılaştırılarak teyit edilmektedir. Yapılan değerlendirme sonucunda bütçe durumuna göre belirlenen sayıda öğrenciye burs verilmekte, durumu mevzuata uygun diğer tüm öğrencilere ise öğrenim kredisi verilmektedir.


#Burs
#KYK
#e-Devlet
5 yıl önce