|

Kütüphane olacak

Trabzon Havalimanı’na indikten sonra pistten çıkarak çamura saplanan yolcu uçağı kültür sanata hizmet edecek. Uçağı kentte uygun bir yere konuşlandırarak kütüphaneye dönüştüreceklerini belirten Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, bu projenin kazanın kötü hatıralarını da azaltabileceğini söyledi.

Yeni Şafak ve
08:00 - 29/01/2018 Pazartesi
Güncelleme: 10:50 - 29/01/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Trabzon'da pistten çıkarak çamura saplanmıştı.
Trabzon'da pistten çıkarak çamura saplanmıştı.

Trabzon Havalimanı’na indikten sonra pistten çıkan Ankara-Trabzon seferini yapan Pegasus’a ait yolcu uçağının kütüphane olarak kullanılması düşünülüyor. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, raporlarda, uçağın tekrar uçabilecek düzeye gelemeyeceğinin açıklanmasının ardından harekete geçtiklerini belirtti. Gümrükçüoğlu, “Seferlerden çekilecek uçağın, Trabzon şehrine bedelsiz hibe edilmesi ile Büyükşehir Belediyesi olarak konuşlandıracağımız bir bölgede, gençlerimizin kütüphane olarak da istifade edecekleri bir güzel kültür yapısı haline getirilebilmesini teklif ettik” diye konuştu.

KÜLTÜR SANATA HİZMET EDECEK

Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı’nın da böyle bir projeye sıcak baktığını belirten Gümrükçüoğlu, “İlk etapta bu konuya çok sıcak yaklaştılar fakat uçağın kiralanmış bir uçak olduğunu, mülkiyetinin kendilerine ait olmadığını, sigorta şirketlerinin de olduğunu, bu münasebetle bu iş ve işlemler neticesinde ödenecek bir sigorta borcu olsa da onu da kendilerinin üstlenebileceğini ve uçağı Trabzon’a kültürel ve sosyal amaçlı olarak bırakmayı istediklerini söylediler” dedi.

ÜZÜCÜ HATIRASI AZALACAK

Gümrükçüoğlu, olaydan yara almadan kurtulan 162 yolcu ve 6 mürettebata yeniden “geçmiş olsun” dileklerini ileterek, “Böyle sosyal bir sonuçla birlikte bu üzücü hatıranın etkisinin azaltılması ve uçağın şehrin kültür ve sanatına hizmet eden bir mekan haline getirilmesinin iyi olacağını düşünmekteyiz” ifadesini kullandı.

Ankara-Trabzon seferini gerçekleştiren Pegasus’a ait yolcu uçağı, 13 Ocak’ta Trabzon Havalimanı’na iniş yaptıktan sonra henüz belirlenemeyen nedenle pistten çıkmış, denize metreler kala durabilen uçaktaki 162 yolcu ve 6 mürettebat güvenli şekilde tahliye edilmişti. Uçak, 18 Ocak’ta vinçlerle yapılan yaklaşık 11 saatlik çalışmanın ardından bulunduğu yerden alınarak pist kenarına çıkartılmıştı.


#Pegasus
#Trabzon Havalimanı
#Ali Sabancı
#Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu
6 yıl önce