|

Kuşatma projesi bozuldu

Türkiye, Zeytin Dalı Harekatı’nı TVNET’ten izledi. Sınır hattında dün 12 saat süren yayında uzman konuklar, sıcak gelişmeleri ve analizleri izleyicilerle paylaştı. Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, Türkiye’nin bölgede ABD ile savaştığını ve son operasyonlarla ABD projelerinin bozulduğunu söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/02/2018 Salı
Güncelleme: 08:54 - 13/02/2018 Salı
Yeni Şafak
tvnet ekibi sınır hattında.
tvnet ekibi sınır hattında.

TVNET’in sınır hattında gerçekleştirdiği Afrin özel yayını büyük ses getirdi. 12 saatlik yayına misafir olan konuklar, Zeytin Dalı Harekatı’nı tüm detaylarıya değerlendirdi.

Yeni Şafak Gazetesi ve TVNET Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, bölgede aslında ABD ile savaşıldığını belirterek “Afrin Operasyonu ile ABD’nin projeleri bozuldu. ABD Fırat’ın doğusunu kurtarmaya çalışıyor. Türkiye’yi Afrin’de de Münbiç’te de durduramayacaklar. O yüzden Fırat’ın batısını kurtarmaya çalışıyorlar” değerlendirmesinde bulundu.

TÜRKİYE PKK İLE DEĞİL ABD İLE SAVAŞIYOR

Afrin operasyonunun bir vatan savunması olduğunu belirten Karagül, bu savunmanın yarın Münbiç’te de süreceğini belirtti. Karagül, terör örgütü PKK’nın uluslararası bir dış müdahale aracı olduğunun altını çizerek, “PKK da Suriye’ye müdahaledir. Herkes biliyor, bu bölgede Türkiye ABD ile savaşıyor. PKK Amerikan silahlarıyla, füzeleriyle saldırıyor” diye konuştu.

TÜRKİYE TARİHİNDE GÖRÜLMEMİŞ
OPERASYON

Gazeteci Avni Özgürel, Zeytin Dalı Harekatı’nı “Türk askeri tarihinde de görülmemiş bir operasyon” ifadesiyle yorumladı. Yeni Şafak Gazetesi yazarı Nedret Ersanel ise “Yaşanan son gelişmeler Türkiye ile ABD arasında yaşanan kangrenin nasıl çözümleneceği konusunda bir fikir veriyor” vurgusunu yaptı. Gazeteci Ayşe Böhürler ise “Türkiye operasyonla bölgedeki etkisini gösterdi” dedi.

TVNET AFRİN ÖZEL PROGRAMI

Akademisyenlerden gazetecilere, güvenlik uzmanlarından köşe yazarlarına kadar çok geniş bir yelpaze ile süren yayında Türkiye’nin Afrin cephesi tüm hatlarıyla ele alındı. Serhat İbrahimoğlu, Hilal Güven Özbey ve Ahmet Rıfat Albuz’un moderatörlüğündeki yayına gelişmeleri Şah Fırat Operasyonu’nun komutanı emekli Tuğg. İhsan Başbozkurt, Ömer Lekesiz, Ayşe Böhürler, Süleyman Seyfi Öğün, Avni Özgürel, Nedret Ersanel, Salih Yılmaz, Eray Güçlüer, Yusuf Alabarda, Hüseyin Likoğlu, Yılmaz Bilgen ve Kıymet Sezer katıldı.

Gün boyu süren yayında, coğrafyanın kodlarından, operasyonun gidişatı, taktik ve manevralara kadar birçok konu tartışıldı.

#Afrin
#tvnet
#TSK
6 yıl önce