|

Kur'an’a el bastırıp soruları verdiler

Karaman’da, FETÖ’den aldığı sorularla komiser yardımcılığı sınavını kazanan M.E, soruları vermeden önce ağabeyi E.T'nin kendisine Kur'an'a el bastırdığını söyledi. M.E verilen sorulardan 75'inin sınavda çıktığını söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/09/2016 Perşembe
Güncelleme: 22:53 - 21/09/2016 Çarşamba
AA

Karaman'da yürütülen FETÖ soruşturmasında gözaltına alınan ve etkin pişmanlıktan yararlanan M.E, örgütten aldığı sorularla komiser yardımcılığı sınavını kazanmasını ve soruların örgüt üyelerine nasıl verildiğini anlattı. Sınava girmeden 10 gün önce sorumluları H.S'nin kendisine izne ayrılmasını söylediği anlatan M.E. “Ben de 10 gün kala izne ayrıldım” dedi. Sınavdan bir gün önce öğretmen E.T.'nin eve geldiğini ve evdeki herkesle ayrı ayrı görüştüğünü söyleyen M.E şöyle devam etti: “Önce ben odaya girdim. Benden Kur'an-ı Kerim getirmemi istedi. Komiserlik sınavında çıkacak soruları bize vereceğini, bu durumu kimseye söylemememizi, hatta aynı evde kaldığım A.S. ile bile bu konuyu konuşmamamız gerektiğini söyledi. E.T, 'Şayet birbirinize ve başkalarına bahsederseniz eşinizden boş olursunuz' gibi söylemlerde bulundu. Kur'an üzerine yemin ettirdi. Sonra dizüstü bilgisayarında, uzun şifreler girerek açtığı klasörde soruları gösterdi. Yaklaşık 1 saat bu soruları çalıştırdı. Sonra A.S'yi odaya göndermemi istedi.”



BİR KAÇ AY SOHBETLERE KATILMAYA DEVAM ETTİM


M.E, ertesi sabah A.S'nin otomobiliyle sınava girmek için Konya'ya gittiklerini belirterek, şunları ifade etti: “Sınavla ilgili hiçbir şey konuşmadık. Sınavdaki 100 sorudan 75'i, bir gün önce evde E.T'nin bilgisayarını açarak çalıştırdığı sorularla birebir aynıydı. Tüm soruları cevapladım. 89 puan alarak sınavı kazandım. 1 ay sonra kurs için Ankaraya gittim. Burada polis memuru D.Ş. beni sık sık cemaat toplantılarına çağırdı. Bir süre toplantılara katılmadım. Sonra ısrarlara dayanamayarak bir kaç kez toplantılara katıldım. Sohbetler evimin de olduğu sitede oturan D.Ş'nin evinde yapılıyordu. Bir kaç ay sohbetlere katıldım.” M.E, 17-25 Aralık'tan sonra sohbetlere katılmadığını ve yapıyla bağını tamamen kopardığını, komiser yardımcılığı kursu bittikten sonra 2014 yılı ağustos ayında Adana'nın Ceyhan ilçesine atamasının yapıldığını belirtti.


#FETÖ
#Karaman
8 yıl önce