|

Kumluca cayır cayır

Antalya’nın Kumluca ilçesinde çıkan orman yangını ciğerlerimizi yaktı. Rüzgarın da etkisiyle yayılan yangın, akşam saatlerinde kontrol altına alınırken 70 hektar kül oldu.

Haber Merkezi
04:00 - 18/09/2018 Salı
Güncelleme: 00:40 - 18/09/2018 Salı
Yeni Şafak
Yangından 100 dönümlük sera alanı da etkilendi.
Yangından 100 dönümlük sera alanı da etkilendi.

Antalya’nın Kumluca ilçesinde çıkan orman yangında 70 hektarlık bir alan kül oldu. Akşam saatlerinde zorlukla kontrol altına alınabilen yangından 100 dönümlük sera alanı da etkilendi. Mavikent Mahallesi Karaöz mevkiinde dün sabah saatlerinde çıkan yangın rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayıldı. Yangına Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, 9 yangın söndürme helikopteri ve 5 amfibik uçak ile 90 arazöz, yaklaşık 300 orman işçisi ve 8 iş makinesiyle müdahale etti. Kumluca ve çevre ilçelerin belediyelerine ait itfaiye araç ve ekipleri de söndürme çalışmalarına destek verdi.


BAKAN PAKDEMİRLİ YÖNETTİ

Rüzgarın yön değiştirmesi nedeniyle alevler, Hozmun mevkiindeki yerleşim yerlerini tehdit etmeye başlayınca bölgedeki evler tahliye edildi. Jandarma ekipleri, Hozmun’un girişini kapattı. Alevler, seralara birkaç, evlere ise 100 metre kadar yaklaştı. Evlerinin yanmasından kaygı duyan bazı kadınlar, gözyaşlarına hakim olamadı. Antalya’da bulunan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, helikopterle Kumluca’ya geçip söndürme çalışmalarını yönetti. Burada gazetecilere açıklama yapan Bakan Pakdemirli, şunları söyledi: “Aşağı yukarı 70 hektar alan etkilendi. Bir köy evi ve bir ahır zarar gördü. Zararların çoğu da kısmi şeklinde. Ekstra gece itibariyle iklimsel koşullarda hızlı bir değişim olmazsa yangın kontrol altında. Yarım saat, 45 dakika yukarıdan kontrol ettik, yanma devam ediyor. Ama kontrol altında”

#Antalya
#Kumluca
#Yangın
6 yıl önce