|

Küllerinden yeşeriyor

Kütahya’da çıkan ve yaklaşık 600 hektarda etkili olan orman yangınında zarar gören bölgelerde soğutma işlemi sürerken, bir yandan da ağaçlandırma için çalışma yapılıyor. Orman Bölge Müdürü Adnan Kayım, “İnşallah en kısa zamanda bu küllerin arasından yeni ağaçlar yeşerecek“ dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/09/2017 Çarşamba
Güncelleme: 00:06 - 20/09/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Küllerinden yeşeriyor
Küllerinden yeşeriyor

Kütahya’nın Domaniç ile Emet ilçelerinde çıkan ve yaklaşık 600 hektarda etkili olan orman yangınında zarar gören bölgelerde soğutma işlemi sürerken, bir yandan da ağaçlandırma için çalışma yürütülüyor. Kütahya Orman Bölge Müdürü Adnan Kayım, 10 Eylül’de Domaniç, 12 Eylül’de Emet’te orman yangınlarının çıktığını anımsattı. Kayım, şöyle konuştu: “Domaniç’te başlayan orman yangını, kuvvetli rüzgar nedeniyle kısa sürede hızla büyüdü ve Bilecik sınırına geçti. Yangınla mücadelede 100 arazözün yanı sıra 30 dozer, 17 helikopter ve 5 yangın söndürme uçağı görev yaptı. Yaklaşık 500 personel ile yüzlerce gönüllü vatandaşımız bize destek verdi. Domaniç ve Emet’te çıkan orman yangınları 4 günün sonunda ekiplerimizin, kurumların ve vatandaşlarımız desteğiyle tamamen kontrol altına alındı.”


10 HEKTARLIK ALAN HAZIRLANDI

Kayım, Domaniç ve Emet’teki orman yangınlarının yaklaşık 600 hektarda etkili olduğunu, bu alanda yanmayan bölgelerin bulunduğunu, kesin hasarın ölçümlerin ardından ortaya çıkacağını ifade etti. Yangının etkili olduğu alanın genişliğine rağmen ormanların çok fazla zarar görmediğini anlatan Kayım, şunları kaydetti: “Bölgede yangının kontrol altına alınmasının ardından hemen ağaçlandırma çalışmalarına başladık. Yangın soğutma çalışmaları sürerken aynı bölgede ağaçlandırma faaliyetleri de gerçekleştiriyoruz. Dozerlerimiz dikim yapılacak bölgeyi sürmeye başladı. Yaklaşık 10 hektarlık alan sürülerek ağaç dikilecek hale getirildi. Yangında hasar gören bölgeyi ekim, kasım aylarına kadar dikim faaliyetleri için hazır hale getireceğiz. İnşallah en kısa zamanda bu küllerin arasından yeni ağaçlar yeşerecek. Birkaç yıl içinde de burasının tekrar yeşil görünümüne kavuşacağını hep birlikte göreceğiz.”

#Kütahya
#domaniç
#Orman Yangını
7 yıl önce