|

Köye gelen suyu alkışlarla karşıladılar

Muş'un Varto ilçesine 25 kilometre uzaklıktaki 60 haneli, 200 nüfuslu Baltaş köyüne, yapılan sondaj çalışmasıyla getirilen su, köylüler tarafından alkışlarla karşılandı. Varto Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Mehmet Nuri Çetin, "Bayramdan sonra Baltaş köyümüzdeki evlere su bağlanacak" dedi.

Yeni Şafak
11:49 - 25/08/2018 Cumartesi
Güncelleme: 11:56 - 25/08/2018 Cumartesi
DHA
Uzun yıllar sonra su gelen köyde ikamet eden vatandaşlar kaynağın başında birlikte poz verdi.
Uzun yıllar sonra su gelen köyde ikamet eden vatandaşlar kaynağın başında birlikte poz verdi.

İlçeye 25 kilometre uzaklıktaki 60 haneli ve 200 nüfuslu Baltaş köyünde yaklaşık 35 yıldır yaşanan su sıkıntısı yapılan çalışmaların ardından giderildi.

Varto Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Çetin, son 2 yıldır terörün olmadığı köylere, huzurla birlikte hizmetin de götürüldüğünü söyledi.

Terör bitti su geldi

Çetin, yapılan sondaj çalışması sonucu 1 haftada yaklaşık 40 metrede yeteri kadar su çıktığını belirtti. Bu suyun sevincini İlçe Jandarma Bölük Komutanı Jandarma Binbaşı İsmail terzi ile köylülerle paylaşan Çetin, köylülerin sevgi seliyle karşılandı.

Köylülere hitap eden Çetin, "Buralar terörün olduğu uzak köylerimizden biriydi. Terörü bitme noktasına getirdik. Sırada halka hizmet var. Bayramdan sonra Baltaş köyümüzdeki evlere su bağlanacak" dedi.

"Buraları cennete çevireceğiz"

  • "Su hayattır" diyen köy sakini Hülya Gül ise "İzmir'de 22 yıldır çevre mühendisi olarak görev yapıyorum. Köye her yazın tatile geliriz. Daha önceleri yani küçükken hatırlıyorum, kovalara doldurduğumuz suyla yıkanıyorduk. Verimli topraklarımızı ekemiyorduk. Çok acınacak bir durumdaydık. Suyla birlikte köyümüze hayat geldi. Buraları cennete çevireceğiz" dedi.Köy muhtarı Hasan Işık da "1984 yılında alınan su yetersiz çıktı. Suyumuz bu sene tamamen kurudu. Daha önceleri köyde çeşmede kuyruk vardı. Kovalarla kadınlar su taşıyordu. Şimdi köyde hayat yeni başlıyor. Artık kadınlarımız rahat edecek. Suyun olmadığı yerde yaşam çok zor oluyor" diye konuştu.
#Muş
#Su
#Varto
6 yıl önce