|

Elçiyi kovduk

ABD-İsrail ortak katliamına karşı tereddütsüz Filistin’in yanında yer alan Ankara, ilk tepki olarak İsrail Büyükelçisi’ni kovdu. İsrail’in Ankara Büyükelçisi Eitan Naeh ülkesine gönderilirken Tel Aviv Büyükelçimiz Kemal Ökem Ankara’ya çağrıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, birçok ülke lideriyle alınabilecek tedbirleri görüştü. Kudüs özel gündemiyle toplanan Meclis’te AK Parti, CHP ve MHP ortak bildiri yayımlayarak İsral’i çok sert bir dille kınadı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/05/2018 Çarşamba
Güncelleme: 06:58 - 16/05/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
İsrail’in Ankara Büyükelçisi Eitan Naeh
İsrail’in Ankara Büyükelçisi Eitan Naeh

Türkiye, İsrail katliamına diplomatik olarak en sert tepkiyi verdi. İsrail'in Ankara Büyükelçisi Eitan Naeh’ı Dışişleri Bakanlığı’na çağıran Türkiye elçiyi kovdu

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, İsrail'in Ankara Büyükelçisi Eitan Naeh Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı ve Gazze sınırında 61 Filistinlinin hayatını kaybetmesi ve 3 bin 188 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan olaylar nedeniyle İsrail'in tutumu protesto edildi. Naeh'e bir süre ülkesine dönmesinin uygun olacağı bildirildi. Bu arada Türkiye’nin Tel Aviv Büyükelçisi Kemal Ökem Ankara’ya geldi.İsrail'in Ankara Büyükelçisi Eitan Naeh sosyal medya hesabından İsrail'in yaptığı katliamla dalga geçti. Katliamı mesajıyla aklayan terörist ülkenin büyükelçisi Müslümanları suçladı.

BELÇİKA’DAN TEPKİ

Naeh şunları yazmıştı: “Hamas’ın sözde barışçıl gösterileri, nefret dolu ve katil bir ideolojiyle kışkırtılmış, düzenlenmiş ve manipüle edilmiştir. Katil isyancıların İsrail topraklarına girmesine izin vermeyeceğiz. Hangi ülke olsa bu durumda aynı tepkiyi verirdi.”

Bu arada İsrail'in Belçika Büyükelçisi Simona Frankel'in, Filistinliler için "terörist" ifadesini kullanması ülke genelinde tepkilere neden oldu. Belçika Dışişleri Bakanı Didier Reynders, İsrail'in Brüksel Büyükelçisi Frankel'i Dışişleri Bakanlığına çağırdı.

#İsrail
#Türkiye
#Eitan Naeh
6 yıl önce