|

Koruma rozetini internetten almış

Rus Büyükelçi Karlov’un katili FETÖ’cü Mevlüt Mert Altıntaş’ın, saldırı günü kendisine koruma süsü vermek için ceketine taktığı ‘koruma rozeti’ni internetten sipariş ettiği tespit edildi. Altıntaş’ın icloud hesabına erişen polis, siparişe ilişkin mesajlara ulaştı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/04/2018 Perşembe
Güncelleme: 02:36 - 19/04/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Mevlüt Mert Altuntaş
Mevlüt Mert Altuntaş

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’a 19 Aralık 2016’da FETÖ’cü polis Mevlüt Mert Altıntaş tarafından suikast düzenlenmesine ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturmada önemli ayrıntılar ortaya çıkmaya devam ediyor. Suikasttan yaklaşık 2 saat sonra Altıntaş’ın Gmail hesabındaki maillerinin silindiği belirlendi.

ÖRGÜT ABİSİ MAİLLERİ SİLDİ

Soruşturma kapsamında yapılan son operasyonlarla mailleri silen kişinin Altıntaş’ın örgütteki abisi tutuklu Şahin Söğüt olduğu tespit edildi. Güvenlik birimleri de Gmail’deki mailleri geri getirmek ve Facebook ile Twitter’daki mesajlara ulaşabilmek için telefonun şifresi kırmaya çalıştı. Ancak söz konusu telefonun şifresi henüz kırılamadı.

ÖNCEKİ GECE YEDEKLEMİŞ

Siber Suçlarla Mücadele Dairesi ekiplerince yapılan çalışma sonucu suikasttan yaklaşık bir buçuk ay sonra Altıntaş’a ait mail adresinin şifresi yeniden belirlenerek, ‘icloud’ hesabına erişildi. Bilirkişilerin hazırladığı rapora göre, suikastçının, saldırıdan önceki geceden itibaren telefonu 2 kez şarja taktığı ve bu esnada son yedeklemeyi yaptığı tespit edildi. Icloud’a da erişiminin sağlanmasıyla da telefondaki tüm verilerin yedeklerine ulaşıldı.

SİPARİŞ MESAJLARI BULUNDU

Bunların arasında fotoğraflar, rehberindeki numaralar, arama kayıtları, mesajlar ve internet aramaları, ajanda kayıtları ve notlar da bulunuyor. Mesajlara ulaşan savcılık, Altıntaş’ın o gün taktığı rozeti de internetten sipariş ettiğini belirledi. Suikast günü kendisine koruma süsü vermek için ceketine koruma polislerinin kullandığı ‘koruma rozeti’ takan Altıntaş’ın, Icloud üzerinde yapılan incelemede söz konusu siparişe ilişkin mesajlarına da ulaşıldı.

HARİTADAN OTEL ARAMIŞ

Suikatçı Mevlüt Mert Altıntaş’ın telefonundaki ‘google maps’ uygulamasından yaptığı aramalar da ortaya çıkarıldı. Buna göre Altıntaş’ın, suikastın gerçekleştiği Çağdaş Sanatlar Merkezi’ne yakın otel ve otoparkları araştırdığı anlaşıldı. Altıntaş’ın suikast noktasına en yakın oteli bulmaya çalıştığı belirlendi. Öte yandan, suikastçının saldırıdan önce en aradığı kişilerin arasında kız arkadaşının da olduğu öğrenildi. Daha önce de Altıntaş’ın WhatsApp’tan kız arkadaşına, “şehit olmak istiyorum” şeklinde yazdığı konuşmalar ortaya çıkmıştı.

#Mevlüt Mert Altuntaş
#FETÖ
6 yıl önce