|

Köpeklerin kovalamasıyla kuyuya düşen 37 koyun kurtarıldı

Adıyaman’da, köpekler tarafından kovalanarak kuyuya düşen 38 koyundan biri telef olurken, geriye kalan koyunlar itfaiye ekiplerinin çalışmaları sonucu kurtarıldı.

Yeni Şafak
19:14 - 8/10/2017 Pazar
Güncelleme: 19:36 - 8/10/2017 Pazar
IHA
Köpeklerin kovalamasıyla kuyuya düşen 37 koyun kurtarıldı
Köpeklerin kovalamasıyla kuyuya düşen 37 koyun kurtarıldı

Adıyaman’da, köpekler tarafından kovalanarak kuyuya düşen 38 koyundan biri telef olurken, geriye kalan koyunlar itfaiye ekiplerinin çalışmaları sonucu kurtarıldı. Kuyu dışında kalan 3 koyun köpekler tarafından ısırılarak yaralanırken, 1 koyun ise parçalandı.

Edinilen bilgiye göre, Adıyaman-Gölbaşı Karayolu üzerinde bulunan Börgenek köyü yakınlarında Mehmet Karababa’ya ait koyunlar, iddiaya göre bir işletmeye ait köpekler tarafından saldırıya uğradı. Korkudan sağa sola kaçan koyunlardan 38 tanesi, olay yeri yakınlarında bulunan ve üzeri açık olan 4 metre derinliğindeki eski arıtma kuyusuna düştü. Kuyu dışında kalan 3 koyun ise köpeklerin ısırması sonucu yaralandı, 1 koyun da parçalanarak telef oldu.

Bir süre sonra olayı fark eden Mehmet Karababa durumu jandarma ve itfaiye ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen jandarma ekipleri incelemelerde bulunurken, kuyu içerisine düşen 38 hayvanın kurtarılabilmesi için itfaiye ekipleri çalışma yaptı. Yapılan çalışmalar sonucunda 38 koyundan 37’si sağ olarak kuyudan çıkarılırken, suda boğularak telef olan 1 koyunun leşi de itfaiye ekiplerince çıkarıldı.

#Koyun
#Kuyu
7 yıl önce