|

Konya'da 10 metre derinliğinde obruk oluştu

Konya'nın Karapınar ilçesinde, yaklaşık 7 metre çapında ve 10 metre derinliğinde obruk oluştu. Bölgedeki çiftçilerden Latif Karakaya, "Pazar gönü bir şey yoktu. Pazartesi günü sabah hat çekiyordum. Büyük bir ses duydum, sanki kapı çarpılmış gibi. Öğleden sonra yoncada çalışırken bir baktık obruk oluşmuş" dedi.

Yeni Şafak
15:04 - 8/05/2018 Salı
Güncelleme: 15:18 - 8/05/2018 Salı
AA
Obruğun 7 metre çapında 10 metre derinliğinde olduğu belirtildi.
Obruğun 7 metre çapında 10 metre derinliğinde olduğu belirtildi.

Karapınar ilçesinde yaklaşık 7 metre çapında, 10 metre derinliğinde obruk meydana geldi.

İlçeye 7 kilometre uzaklıktaki Eşeli mevkisinde, Fikret Karakaya'ya ait yonca ekili tarlada oluşan obruk, bölgedeki çiftçileri tedirgin etti.

Karakaya'nın oğlu Latif Karakaya, obruk oluşan yerin ilerisinde buğday ekili tarlada çalıştığı sırada büyük bir ses duyduğunu söyledi.

Bu sesin obruk oluşurken ortaya çıkan ses olduğunu sonradan anladığını aktaran Karakaya, son olarak pazar günü yonca ekili tarlayı gezdiğini, o gün obrukla karşılaşmadığını belirtti.


Latif Karakaya, yaşadıklarını şöyle anlattı:

  • "Pazar gönü bir şey yoktu. Pazartesi günü sabah hat çekiyordum. Büyük bir ses duydum, sanki kapı çarpılmış gibi. Öğleden sonra yoncada çalışırken bir baktık obruk oluşmuş. Yıldırım düşmüş gibi ses geldi. Önce obruk olduğunu düşünmedik. Tarlaya bir baktık obruk olmuş. Tarlanın ortasında bir çukur görünce tuhaf olduk. Obruk korku yaratıyor. Akşam evimiz de gidecek gibi zannediyoruz. Allah'tan can kaybı yok, büyük tehlike. Belediyeye haber verdik. Tellerle çevrilecek. Obruk da oluşsa mecbur çalışıyoruz, burası ekmek kapımız. Bırakıp gidecek halimiz de yok."
#Obruk
#Konya
#Karapınar
6 yıl önce