|

Konya için büyük itibar ve şeref

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, TVNET canlı yayın programına katılarak Konya’yı ve yatırımları anlattı. Konya’nın Anadolu’nun parlayan yıldızı ve lokomotif bir şehri olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Akyürek, 2020 Dünya Kitap Başkentliği adaylık sürecini de değerlendirdi. Başkan Akyürek, Konya’nın kitapla anılmasının büyük bir itibar ve şeref olduğunun altını çizdi.

Yeni Şafak
17:22 - 24/03/2018 Cumartesi
Güncelleme: 08:27 - 25/03/2018 Pazar
Tvnet
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, TVNET’te Ersin Çelik’in sorularını yanıtladı.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, TVNET’te Ersin Çelik’in sorularını yanıtladı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Yeni Şafak İnternet Yazı İşleri Müdürü Ersin Çelik ile Yeni Şafak ve TVNET Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül tarafından gerçekleştirilen Sosyal Yorum programına katıldı.

Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ve TVNET ile Yeni Şafak Gazetesi sosyal medya hesaplarından canlı yayınlanan programda konuşan Belediye Başkanı Tahir Akyürek, vatanı için mücadele edenken şehit olan tüm askerlere Allah’tan rahmet diledi.



Programda, Konya’nın 2020 Dünya Kitap Başkentliği için adaylığını değerlendiren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, kitapla anılmanın büyük bir itibar ve şeref olduğunun altını çizdi. Konya’nın geçmişte çok önemli bir ilim merkezi konumunda olduğunu anlatan Belediye Başkanı Akyürek, “Konya, hem siyasi hem de idari merkez olmasının yanında ticaret, eğitim ve sosyal hayatın da merkezi konumundaydı. Günümüzde de Konya’nın bu yapısı canlanıyor. Konya’da 140 binden fazla üniversite öğrencisi var. 5’inci üniversitemiz kuruluş aşamasında. Aynı zamanda Kültür Bakanlığı’na bağlı kütüphaneler açısından en çok ziyaret edilen ve en çok okuyucusu olan şehir Konya. Bizler de belediye olarak bu yapıya katkı yapmaya çalışıyoruz. Ülkemizin UNESCO nezdinde 2020 Dünya Kitap Başkenti adayı Konya oldu. İnşallah bunu başaracağımızı, Dünya Kitap Başkenti olarak Konya’nın eğitim hayatına, Konya’nın eğitim şehri olmasına yeni bir katkı olacağını düşünüyoruz. Ülkemiz adına da güzel bir gelişme” dedi.

KONYA ANADOLU’NUN PARLAYAN YILDIZI VE LOKOMOTİF ŞEHRİ

Programda Konya’ya kazandırılan büyük yatırımları da anlatarak Konya’nın çok önemli bir merkez olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Akyürek, “Çok önemli bir merkez olarak Anadolu’nun parlayan yıldızı ve lokomotif şehri olarak özel bir sorumluluğumuz olduğunun farkında bir şekilde çalışıyoruz. Türkiye’de ilk hızlı tren şehri Konya ve Ankara oldu. Sonra Eskişehir ve İstanbul ilave oldu. Dünya hızlı tren şehirleri var. Onlardan birisi şimdi Konyamız. Sayın Cumhurbaşkanımıza bu konuda da şükran borçluyuz” ifadelerini kullandı.

#Konya
#Tahir Akyürek
#TVNET
#Ersin Çelik
6 yıl önce