|

'Konu çok yönlü araştırılıyor'

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Sakarya'da patileri kesilen yavru köpeğin ölümünün çok yönlü araştırıldığını belirterek, "Hayvana şiddet suçtur ve cezasız kalmayacaktır" dedi. MHP lideri Bahçeli de, "Be hey canavarlar, gücünüz bu masum hayvana mı yetti? Katiller nasıl bir ruh haline sahipti? İnsanlığın utanç vesikası olan canilere söylenecek ne bir söz, dehşet verici fiillerini örtecek ne de bir kılıf vardır" ifadelerini kullandı. Başbakan Yardımcı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ ise, "Bu vahşiliği kim işlediyse gereği yapılacaktır" diye konuştu.

Yeni Şafak
11:09 - 16/06/2018 Cumartesi
Güncelleme: 12:55 - 16/06/2018 Cumartesi
AA
Sapanca'da 4 bacağı kesilen yavru köpek öldü.
Sapanca'da 4 bacağı kesilen yavru köpek öldü.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından, Sakarya'da patileri kesilen yavru köpeğin ölümüne ilişkin açıklamada bulundu.

Bayram günü yürekleri burkan bu hadiseyi Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu ile görüştüğünü belirten Kalın, "Konu çok yönlü araştırılıyor. Kasıt ya da ihmal ne varsa ortaya çıkartılacak. İlgili yasa tasarısının Meclisten çıkması isabet olacaktır. Hayvana şiddet suçtur ve cezasız kalmayacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Kalın, ayrıca paylaşımında "#HayvanaSiddetSuctur" etiketini kullandı.

Bozdağ: Daha ağır yaptırımlar getirilecek


Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ da olayla ilgili yaptığı açıklamada, "Sahipli ve sahipsiz hayvanların öldürülmesi, işkence edilmesi yeni düzenlemeye göre hapis cezasıyla yaptırıma tabi tutulacak ve bunların tamamı suç olarak düzenlenecektir. Daha ağır yaptırımlar getirilecek. Bu vahşiliği kim işlediyse gereği yapılacaktır" dedi.

Bahçeli: Be hey canavarlar, gücünüz bu masum hayvana mı yetti?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise, Sakarya'da bir köpek yavrusunun patilerinin kesilmesinin herkesin vicdanını kanattığını, karıncayı bile incitmekten sakınan bir medeniyetten böylesi "aşağıların aşağısı yaratıklar"ın nasıl çıktığının düşünülmesi gerektiğini belirterek, "Hayvanlara karşı işlenen suçların Ceza Kanunu kapsamına alınması için her mücadeleyi yapacağız. Hayvanları Koruma Kanunu'nda ihtiyaç duyulan iyileştirmeleri de kesinlikle sağlayacağız" ifadesini kullandı.

Bahçeli, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından, Ramazan Bayramı'nda sevinçleri artırmanın, hüzün ve hasretleri azaltmanın peşinde olduklarını, sıkılı yumrukların açılmasını, çatık kaşların düzelmesini, buruk kalplerin dirilmesini, yaralı bakışların iyileşmesini arzu ettiklerini vurguladı.

"Çok şey değil, sadece huzur, saadet, adalet ve mehabet istiyoruz" ifadesini kullanan Bahçeli, insanı insan yapanın vicdanı olduğunu, bayramda aynı zamanda maşeri vicdanın tecelli ettiğini, muhabbet pınarlarının gönülden gönüle akıp coştuğunu belirtti. Bahçeli, her gününün bayram olması, her anın bayram coşkusuyla dolup taşmasını diledi.

Sakarya'da patileri kesilen yavru köpeğe de değinerek olayın kendisini sarstığını, yüreğini fazlasıyla sızlattığını belirten Bahçeli, "Hiçbir vicdana, hiçbir insanlık değerine sığmayacak bir şiddet ve alçaklığın bir hayvana, bir köpek yavrusuna reva görüldüğünü irkilerek öğrendim" ifadelerine yer verdi.

"Gözümün önünden o fotoğraf bir türlü gitmiyor"

Olayın "insanım" diyen herkesi infial ve isyana sürüklediğine işaret eden Bahçeli, şunları kaydetti:

"Gözümün önünden o fotoğraf bir türlü gitmiyor. Cani ruhlular, insanlığın defolu yüzleri minik bir köpeğe kastetmişler! Ne hazin değil mi? Bacakları kesilmiş köpek yavrusu hepimizin vicdanını kanattı. Be hey canavarlar, gücünüz bu masum hayvana mı yetti? Katiller nasıl bir ruh haline sahipti? İnsanlığın utanç vesikası olan canilere söylenecek ne bir söz, dehşet verici fiillerini örtecek ne de bir kılıf vardır."

İşkence ve eziyete maruz kalan yavru köpek can verdi. Ama altında insanım diyen herkes kaldı. Karıncayı bile incitmekten sakınan bir medeniyetten böylesi aşağıların aşağısı yaratıklar nasıl çıktı? Üzerinde mutlaka durup düşünmemiz gereken soru emin olunuz budur. Allah'ın her yarattığını aziz bilen bir inancın mensupları hayvan katillerini affetmeyecektir. Ha bir köpek yavrusunu kesmişler, ha bir emzikli bebeği katletmişler, mana ve muhteva olarak hiçbir fark yoktur."

"Mutlaka hesaplaşacağız"

Hayvanlara karşı işlenen suçların Ceza Kanunu kapsamına alınması için her mücadeleyi yapacaklarını vurgulayan Bahçeli, "5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanununda ihtiyaç duyulan iyileştirmeleri de kesinlikle sağlayacağız" vurgusunda bulundu.

Devlet Bahçeli, hem insan hem de hayvan katilleriyle mutlaka hesaplaşacaklarına dikkati çekerek, "Unutulmasın merhamet edene Allah da merhamet eder" dedi.

Olay

  • Sapanca Yüzevler Mahallesi'nde ormanlık alandaki köpekleri beslemeye giden hayvanseverler, patileri ve kuyruğu kesilmiş yavru köpeğin yerde kıvrandığını görmüş, veterinere götürülen ağır yaralı köpek, tedavi için İstanbul'daki bir veteriner kliniğine gönderilmişti. İstanbul'da dün ameliyat edilen yavru köpek kurtarılamamıştı.
#İbrahim Kalın
#Sakarya
#Sapanca
6 yıl önce
default-profile-img