|

Konsolosluğun bahçesindeki kuyuda arama yapılacak

Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın ölümüne ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu bahçesindeki kuyuda arama yapılacak. Daha önceden polislerin konsolosluk bahçesindeki kuyuda arama yapmasına Suudi yetkililerin izin vermediği ortaya çıkmıştı.

Yeni Şafak
15:14 - 24/10/2018 Çarşamba
Güncelleme: 15:33 - 24/10/2018 Çarşamba
AA
Olay yeri inceleme ekipleri, konsolosluk binasında geçtiğimiz günlerde incelemede bulunmuştu.
Olay yeri inceleme ekipleri, konsolosluk binasında geçtiğimiz günlerde incelemede bulunmuştu.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın 2 Ekim'de Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturmayla ilgili yeni detaylara ulaşıldı.

Soruşturmalar kapsamında, emniyet güçleri konsolosluk binası ve konutunda delil araması yaptı.

  • Konsolosluk bahçesinde ve kuyuda da arama yapmak isteyen güvenlik güçlerine Suudi yetkililerce izin verilmediği öğrenildi.

Kuyuda arama yapılacak

  • Kaşıkçı'nın ölümüne ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında yeni bir gelişme daha yaşandı.
  • Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu bahçesinde bulunan ve daha önce arama yapmaya izin verilmeyen kuyuda arama yapılacak.

Belgrad Ormanı ve Yalova'da da arama yapılmıştı

Öte yandan polis ekipleri, Belgrad Ormanı ve Yalova'da da Kaşıkçı cinayetine ilişkin soruşturma kapsamında aramalarda bulunmuştu.

Konsolosluk aracı Sultangazi'de bulunmuştu


Kaşıkçı'nın öldürülmesine ilişkin soruşturması kapsamında çalışmalarını sürdüren İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, iki gün önce Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğa ait "34 CC 1736" diplomatik plakalı aracın Sultangazi'de bir otoparkta park halinde bulmuştu.

Ekipler dün, Başkonsolosluk ve Başsavcılıktan inceleme yapmak üzere izin talebinde bulunmuştu. Alınan izinlerin ardından Türk ve Suudi yetkililerinden oluşan heyet, otoparka gelerek çalışmalara başlamıştı. İnceleme sonucu, araçta 2 valiz ve çeşitli malzemelerin bulunmuş, bunların konsolosluk çalışanlarına ait olduğunun değerlendirildiği bildirilmişti.


Kaşıkçı olayı

Washington Post gazetesinde de yazılar yazan Cemal Kaşıkçı'dan, 2 Ekim Salı günü resmi işlemler için Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na gittikten sonra bir daha haber alınamamıştı.

Emniyet kaynaklarınca yapılan değerlendirmede, Kaşıkçı'nın gittiği başkonsolosluktan bir daha çıkmadığı teyit edilirken, binada aynı saatlerde 2 uçakla İstanbul'a gelen, aralarında yetkililerin de yer aldığı 15 Suudi vatandaşının bulunduğu, bu kişilerin daha sonra geldikleri ülkelere döndüklerinin belirlendiği kaydedilmişti.

Konuyla ilgili Türk ve Suudi Arabistanlı yetkililerden oluşan ortak çalışma kurulmuştu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında görevlendirilen bir başsavcıvekili ile bir savcı koordinesinde, konsolosluk binası ile Türkiye'den ayrılan Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosu Muhammed el Uteybi'nin konutunda inceleme yapılmıştı.

  • Suudi Arabistan yönetimi, 20 Ekim'de Cemal Kaşıkçı'nın konsolosluk binasında yaşanan arbede sonucunda öldüğünü açıklamıştı.
#Cemal Kaşıkçı
#Suudi
5 yıl önce