|

Kırşehir'de '40 bin kişi ile aynı anda kitap okuma' projesi imzalandı

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi ile Konya Ovası Projesi İdaresi arasında "Kırşehir Tarihini Okuyor" projesinin destek protokolü imzalandı. Proje kapsamında, 40 binden fazla kişi aynı anda kitap okuyacak.

Yeni Şafak
18:15 - 14/12/2017 Perşembe
Güncelleme: 18:22 - 14/12/2017 Perşembe
AA
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Kırşehir'de, 40 binden fazla kişinin aynı anda kitap okuyacağı projenin protokolü, Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) ile Konya Ovası Projesi (KOP) İdaresi arasında imzalandı.

AEÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, üniversitenin senato salonunda "Kırşehir Tarihini Okuyor" projesinin protokol töreni gerçekleştirildi.

İmza töreni öncesi konuşma yapan AEÜ Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, bilgi üretmekle görevli üniversitelerin proje yuvası olduğunu belirterek, daha birçok güzel projeye imza atacaklarını ifade etti.

"Şehrin tümü kitap okuma alışkanlığı kazanacak"

"Kırşehir Tarihini Okuyor" projesinin Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından büyük hedeflerle hazırlandığını aktaran Karakaya, bu proje ile şehrin tümünün kitap okuma alışkanlığı kazanacağına inandığını vurguladı.

Proje hakkında bilgi veren Karakaya, Ahi Evran-ı Veli, İmam Gazali ve İmam Matridi gibi 3 önemli şahsiyetin anlatıldığı kitapçığı 40 binden fazla kişinin aynı anda okuyacağını ve bu projeye destek vermekten mutlu olduklarını kaydetti.

KOP İdaresi Başkanı İhsan Bostancı da Kırşehir'in KOP bölgesine dahil edildiğini hatırlatarak, KOP Üniversiteler Birliği'nin (ÜNİKOP) faaliyetleri hakkında bilgi verdi. AEÜ'nün 19 projesinin ÜNİKOP’ta kabul edildiğini aktaran Bostancı, "Kırşehir Tarihini Okuyor" projesinin de bunlardan biri olduğuna işaret ederek, Kırşehir için hayırlı olmasını diledi.

Konuşmaların ardından Karakaya ve Bostancı proje protokolünü imzaladı.

Törene, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Gökbel ile Prof. Dr. Mustafa Kurt, Genel Sekreter Mehmet Zeki Küçük, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü ve Proje Yürütücüsü Yrd. Doç. Dr. Selim Biçen, proje görevlileri ve KOP ekibi katıldı.

#Ahi Evran Üniversitesi
#Kırşehir Tarihini Okuyor
#KOP İdaresi
#Kitap
6 yıl önce
default-profile-img