|

Kırmızı listede yer alıyordu: Gümüşhane'de görüntülendi

Gümüşhane’de Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Şube Müdürlüğü ekiplerince, Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği’nin (IUCN) kırmızı listesinde yer alan Arap tavşanı görüntülendi. DKMP ekipleri görüntülemeyi başardığı hayvanın fotoğraf karelerini de sosyal medyada paylaştı.

Yeni Şafak
16:50 - 19/09/2018 Çarşamba
Güncelleme: 16:52 - 19/09/2018 Çarşamba
DHA
Gümüşhane'de görüntülenen Arap tavşanının kırmızı listede yer aldığı öğrenildi.
Gümüşhane'de görüntülenen Arap tavşanının kırmızı listede yer aldığı öğrenildi.

Gümüşhane’de Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Şube Müdürlüğü ekiplerince, Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği’nin (IUCN) kırmızı listesinde yer alan Arap tavşanı görüntülendi.

Kentte, arazi çalışmalarını sürdüren Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Şube Müdürlüğü ekipleri, Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği’nin (IUCN) kırmızı listesinde yer alan Arap tavşanına rastladı.

Görüntüleri sosyal medyada paylaştılar

Bölgede nadir görülen Arap tavşanı, ekipler tarafından fotoğraflanmasının ardından kaçarak gözden kayboldu. DKMP ekipleri daha sonra, görüntülemeyi başardığı hayvanın fotoğraf karelerini de sosyal medyada paylaştı.

  • Paylaşımda, "Çok fazla bilinen bir tür değildir ve ilk karşılaştığınızda ne olduğunu bir türlü kestiremezsiniz. Tavşan gibi kulakları, kanguru gibi arka ayakları fare gibi gövdesi olan Arap tavşanı ‘Kırmızı Liste’de yer alan koruma altındaki türlerimizdendir" denildi.

#Arap Tavşanı
#Kırmızı liste
#Gümüşhane
6 yıl önce