|

Kiralık tarih

Kayseri’de Dulkadiroğulları Beyliği döneminde Nasıreddin Mehmed tarafından 1432 yılında inşa edilen ve günümüzde bir kişinin mülkiyetinde olan Hatuniye Medresesi, yıllık 150 bin lira bedelle kiraya çıkarıldı.

Haber Merkezi
04:00 - 13/09/2018 الخميس
Güncelleme: 00:39 - 13/09/2018 الخميس
Yeni Şafak
Medresesi’nin dış cephesine bir emlak firması tarafından ‘kiralık’ pankartı asıldı.
Medresesi’nin dış cephesine bir emlak firması tarafından ‘kiralık’ pankartı asıldı.

Kayseri’de merkez Melikgazi ilçesi Camikebir Mahallesi’nde bulunan 586 yıllık Hatuniye Medresesi’nin dış cephesine bir emlak firması tarafından ‘kiralık’ pankartı asıldı. 500 metrekare alan ve 14 bölümden oluşan tarihi yapı için internet üzerinden yayın yapan bir emlak sitesine yıllık 150 bin TL bedelle ilan verildi. 1980 yılında restore edilen ve özel bir kişi tarafından satın alınan tarihi medresenin daha önce de bir tuhafiye firması tarafından işletildiği ve firmanın kısa süre önce tarihi binadan taşındığı öğrenildi.


2 bin 500 yıllık yayık kabı

Çanakkale’nin Eceabat ilçesindeki Maydos Kilise Tepesi Höyüğü kazılarında 2 bin 500 yıllık yayık kabı bulundu. Kazı Başkanı ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Göksel Sazcı, “Kazı alanında toprak içinde yarıya kadar bulunan yayık kabı, kazı ekibi tarafından titizlikle yapılan çalışma sonrası çıkarılıp, koruma altına alındı. Yayık kabının tereyağ yapımında kullanıldığı tespit edildi” dedi.

#Kayseri
#Çanakkale
#Tarihi eser
٪d سنوات قبل