|

Adalet Bakanı: Kimyasal hadım gündeme gelecek

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, çocuklara yönelik cinsel istismar konusunda kimyasal hadımın birkaç gün içinde gündeme gelebileceğini söyledi.

Yeni Şafak
11:51 - 20/02/2018 Salı
Güncelleme: 13:54 - 20/02/2018 Salı
Diğer
Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, çocuklara yönelik istismarla ilgili açıklama yaptı.
Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, çocuklara yönelik istismarla ilgili açıklama yaptı.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesinde, gazetecilerin, "çocuklara yönelik suçlarla ilgili olarak yapılan çalışmalar" konusundaki sorusu üzerine, bu sorunun çözümüne ilişkin birçok başlığın bulunduğunu söyledi.

Gül, bunların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında gerçekleştirilen Bakanlar Kurulunda da ele alındığını bildirdi.Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ başkanlığında ilgili bakanların arasında bulunduğu bir komisyonun kurulduğunu aktaran Gül, "Bütün tedbirleri, sorunların çözümüne yönelik yapılması gereken diğer tüm adımların hepsini de masaya yatırıp değerlendireceğiz" ifadesini kullandı.

Özgecan Aslan cinayetinin ardından, Türk Ceza Kanunu'na yönelik çalışmalar yapıldığını anımsatan Gül, ancak ihtiyaçlar ve gelişmeler karşısında hangi adımların atılacağı konusunun titizlikle ele alındığını söyledi.

Danıştay tarafından durduruldu

Adalet Bakanlığınca, kimyasal kastrasyonla ilgili çıkarılan, Cinsel Dokunulmazlığa Karşı Suçlarda Hükümlü Olanlara Uygulanacak Tedavi Hakkında Yönetmelik'in yürütmesinin, Danıştay tarafından "yok edilme" ibaresinden dolayı durdurulduğunu belirten Gül, bu konu üzerinde çalıştıklarını aktardı.

Gül, "Mahkeme kararıyla, infaz süresince, kimyasallarla cinsel isteği azaltma ve ortadan kaldırma konusunu birkaç gün içinde yürürlüğe koyma hususunda irademiz var" diye konuştu.

Farklı bir düzenleme ile bu konuyu değerlendireceklerini belirten Gül, "Bunu da karara bağlayacağız veya kanunla değerlendireceğiz" ifadesini kullandı.




#Abdülhamit Gül
6 yıl önce