|

'Kimse bizi devlet karşıtı gibi gösteremez'

“Biz yeni bir devlet kuruyoruz” diyen Ayhan Oğan’a tepki gösteren Başbakan Yardımcısı Bozdağ, "Hiç kimse, bu kadroyu devletle sorunlu gösteremez. AK Parti MKYK’sının eski bir üyesinin beyanları şahsını bağlar" dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/08/2017 Monday
Güncelleme: 01:45 - 7/08/2017 Monday
Yeni Şafak
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ

Katıldığı bir televizyon programında 'Biz yeni bir devlet kuruyoruz' diyen eski AK Parti MKYK üyesi Ayhan Oğan’a hükümetten gelene tepkiler sürüyor. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, sosyal paylaşım sitesi Twitter’dan yaptığı açıklamada, Türk milletinin binlerce yıldır devam eden kadim devlet geleneğinin sonuncusunun, son devletinin Türkiye olduğunu belirtti. Türkiye’nin yönetim şekli cumhuriyet olan, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olduğunu vurgulayan Bozdağ, Türkiye’nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütün olduğunu söyledi.

'ALMANLAR GELMESİN' DİYOR

Yozgat’ın Çayıralan ilçesinde belediye tarafından düzenlenen Kültür ve Bal Festivalinde yaptığı konuşmada ise Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Almanya’da yayınlanan bir dergiye verdiği röportaja ilişkin, “Bu röportajda kendisine soruyorlar, ‘Almanların yüzde 90’ı Türkiye’yi ziyaret etmek istemiyor. Tutuklanmaktan korkuyorlar, haklılar mı?’ diye bir soru soruyorlar. Kılıçdaroğlu cevapta ‘Ne yazık ki böyle bir ortamın gerçekten mevcut olduğunu tespit etmek durumundayım. Uzun zamandır Türkiye’de hiç kimse için güvenlik garantinin olmadığını söylüyorum’ diyor. Yani Almanlar gelsin mi gelmesin mi? Şimdi ‘Türkiye’de kimse için güvenlik garantisi yok’ diyor. Soruyorum, ‘Türkiye’de hiç kimse için güvenlik garantisi yoktur’ cümlesi doğru mudur?” dedi.

TERÖR PROPAGANDASI SUÇ

Bozdağ, şöyle konuştu: “Kimse giydiği kıyafetten dolayı bu ülkede tutuklanmıyor. Kimse hakkında giydiği şorttan dolayı adli soruşturma yapılmıyor ama terör örgütlerinin propagandasını yaparsanız o zaman terör örgütünün propagandasını yapmak suçtur. Biliyorsunuz, FETÖ’cü bir terörist, Cumhurbaşkanımıza suikasta giden alçaklardan biri, HERO yazan bir tişört giymişti. Ona atıf yapıyor. Ben soruyorum Kılıçdaroğlu’na, bu tişörtü giyen alçak sence masum biri mi? Türkiye’nin Cumhurbaşkanını ve ailesini darbeyle indirmekle yetinmediği o gece onu ailesiyle beraber infaz etmek için giden terörist, örgütün propagandasını yapmak, birtakım mesajlar vermek için giydiği tişört haklı mı, masum mu? Birisi PKK paçavrasını üzerine giyip geldiği zaman bu suç olmayacak mı?”

İFTİRA KAMPANYALARI SÜRÜYOR

Türkiye’de kıyafet hürriyeti olduğuna değinen Bozdağ, Maçka Parkı'nda veya başka yerlerde bireysel insanlar arasında asla tasvip etmedikleri bazı hadiseler üzerinden sanki 'hükümet bunu yapıyormuş' gibi ahlaksızca bir kirli algı oluşturulmaya çalışıldığına işaret etti. Bozdağ, "AK Parti hükümetleri döneminde hiç kimse kalkıp, 'bizim kıyafetimize polis karışmıştır, devlet karışmıştır' diyemez. Ama maalesef iftiralar buna rağmen devam ediyor" şeklinde konuştu. 

  • Vatandaşlarla
    sıcak sohbet
  • Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Yozgat'ın Çayıralan ilçesinde düzenlenen Kültür ve Bal Festivali'ne katıldı. Bozdağ, ilçeye gelişinde vatandaşlar tarafından karşılandı. Bozdağ, bir süre vatandaşlarla sohbet etti.
#Bekir Bozdağ
#Yozgat
#AK Parti
7 years ago