|

Keşkek bayramı

Oğuzların 24 ana kolundan biri olan Çepniler, yüzyıllardan beri Orta Asya geleneği olan “Keşkek” şenliğini sürdürüyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/06/2018 Cumartesi
Güncelleme: 00:35 - 16/06/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Üsküdar Kirazlıtepe'ye yerleşen Şalpazarılılar da keşkek geleneğini 27 yıldır burada sürdürüyor.
Üsküdar Kirazlıtepe'ye yerleşen Şalpazarılılar da keşkek geleneğini 27 yıldır burada sürdürüyor.

Trabzon’un Şalpazarı ilçesine bağlı 20’nin üzerindeki köyde Ramazan Bayramı’nın birinci günü köy camisinin bahçesi, “köy daveti”ne sahne oluyor. Büyük kazanlarda ve açık ateşlerde, buğday ve etin birlikte pişirilmesiyle yapılan keşkek, bayram namazı çıkışında her yaştan, cinsiyetten, etnik gruptan ve kültürden herkese ikram ediliyor.

2 BİN KİŞİ KEŞKEK YEDİ

Üsküdar Kirazlıtepe'ye yerleşen Şalpazarılılar da keşkek geleneğini 27 yıldır burada sürdürüyor. Son yıllara kadar sayıları 10'a yaklaşan köy derneği tarafından ayrı ayrı yapılan keşkek şenliği, bayramın tatil mevsimi olan yaz aylarına denk gelmesi dolayısıyla bu yıl yalnızca Düzköy köyünün Aktaş Yaylası Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından yapıldı.

GELENEĞİMİZİ YAŞATIYORUZ

Büyük şölen ise Üsküdar Belediyesi tarafından organize edildi. Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Birlik-beraberliğimizi pekiştiren geleneğimizi yaşatmaya çalışıyoruz" dedi. Bu yıl her birinden 300 kişiye servis yapılan 7 büyük kazanda keşkek yapıldığını anlatan Türkmen, her yıl biraz daha kurumsallaştıklarını ifade etti.

#Çepniler
#Trabzon
#keşkek
6 yıl önce